Mehmet Şimşek’ten AKP’lilerin hoşuna gitmeyen talimat!

Mehmet Şimşek’ten AKP’lilerin hoşuna gitmeyen talimat!
5 Mart 2024 09:07

AKP sermayesinin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kimi uygulamalarından rahatsız olduğu konuşuluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, banka yöneticileriyle toplantı yapmıştı. Bu toplantının yansımalarına göre Şimşek’in, kamu bankalarından kullandırılan kredilerle ilgili uyarıları, AKP’lileri rahatsız etmiş.

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in banka yönetimlerine ‘kimseye istisna yapılmaması’ konusundaki uyarısının AKP içindeki yansımaları kulislere yansıdı.

AKP’de, Mehmet Şimşek’in bankalarla yaptığı bir toplantıda, “Tüm bankaların sisteme ve kurallara aynı şekilde uyması ve banka yönetimlerinin özel inisiyatifler kullanmaması” konusunda uyarısının sonuçları konuşuluyor.

 

 

PEK HOŞLARINA GİTMEMİŞ!

 

 

Nuray Babacan’ın yazısına göre geçmiş dönemde özellikle kamu bankalarından avantajlı kredi kullanan AKP sermayesinin, bir süreden beri bu tür ayrıcalıkları kullanamadığı anlatılıyor. Bunun şikayet konusu olduğunu öğrendik. Anlaşılan, AKP’ye yakın sermayeye verilen ve geri dönmeyen batık kredileri önleme çabaları, bazılarının pek işine gelmemiş…