Meclis’te Süleyman Aslan kavgası

Meclis’te Süleyman Aslan kavgası
6 Kasım 2014 09:17

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu toplantısında Halkbank ve bağlı iştiraklerinin 2011 ve 2012 yıllarına ilişkin bilançoları görüşüldü.

 

 

Bankanın eski genel müdürü Süleyman Aslan’ın toplantıya gelmemesi üzerine tartışma çıktı. Komisyonun CHP’li üyesi Haydar Akar, eski Genel Müdür Süleyman Aslan’ın toplantıya gelmemesine “Kendisine bankada bulundurmadığı paraları neden evinde ayakkabı kutularında bulundurduğunu sormak istiyorum. Gelmezse bunları nasıl soracağım” diye tepki gösterdi. Komisyon üyesi diğer CHP milletvekilleri de Süleyman Aslan’ın da toplantıda olmasını isteyince KİT komisyonu Başkanı AKP Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, “Biz, Süleyman Aslan’ın şahsi servetini mi denetliyoruz? Biz şimdi Halkbank’ı denetliyoruz” cevabını verdi.

 

 

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş da konunun sadece eski genel müdür olmadığını belirterek geçmişteki denetlemelerde ilgili kurumdan ayrılan, emekli olan tüm yöneticilerin komisyona geldiğini, kendi dönemlerine ilişkin soruları yanıtladıklarını söyledi.

 

 

İCRALIK PATRONA 575 MİLYON KREDİ

 

 

Meclis’te milletvekilleri “İcra takibi olan patrona 575 milyon dolar krediyi nasıl verdiniz” diye sordu. Halkbankası’nın Süleyman Aslan’ın genel müdür olduğu dönemde kredi kartlarını ödeyemeyen, karşılıksız çekleri, protestolu senedi olan bir patrona 575 milyon dolar kredi verdiği Sayıştay raporu ile ortaya çıkarken Halkbank, Eylül ayı itibariyle krediyi ‘takipteki alacak’ listesine almıştı.

 

 

Kaynak: Taraf / Güler Yılmaz