Meclis’te Hocalı Katliamı kınandı

Meclis’te Hocalı Katliamı kınandı
26 Şubat 2015 17:14

TBMM Genel Kurulu’nda Hocalı Katiamı lanetlendi. Kürsüye Türk ve Azerbaycan bayrakları ve karanfille çıkan AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, ardından bayraklar ve karanfili gruplara dağıttı. AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri bayrakları sıralarına asarken, HDP’nin asmadığı görüldü.

 
TBMM Genel Kurulu saat 14.35’te yoklama ile açıldı. Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı birleşimi açtıktan sonra 1 saat ara verdi. Bahçekapılı’nın tansiyonunun düştüğü öğrenilirken, yeniden açılan birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetmeye başladı.

 

 

Gündem dışı söz alan partiler, Hocalı Katliamının yıl dönümü sebebiyle yaşanılanları kınadılar. AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da konuşmasında kürsüye Türk ve Azeri bayrakları ve karanfillerle çıktı. Konuşmasını ardından Ünüvar bayraklar ile karanfili başkanlık divanın ve parti gruplarına verdi. Başkanlık divanı, AK Parti, CHP ve MHP grupları bayrakları kürsüye asarken, bayrak ve karanfili alan HDP Grup Başkanvekili Pervin buldan, sıranın üzerine koymayı tercih etti.