Meclis, ’7 ay sonra’ çalışmaya başlıyor

Meclis, ’7 ay sonra’ çalışmaya başlıyor
16 Kasım 2015 08:45

TBMM Genel Kurulu, yarın milletvekillerinin yemin töreni için toplanıyor. Böylece 26. Dönem başlamış olacak.

 

 

Veli TOPRAK / Sözcü

 

 

Meclis yeminden sonra ilk iş olarak TBMM Başkanlığı seçimini gerçekleştirecek.

 

 

BAYKAL BAŞKAN: Genel Kurul, Salı günü saat 15.00’te açılacak. Yemin töreninin 01:00’e kadar sürmesi bekleniyor. Oturumu ‘en yaşlı üye’ sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal (77) yönetecek. Baykal’a Meclis’in en genç 6 milletvekili de katip üye olarak yardım edecek.

 

 

İLK İŞ BAŞKAN SEÇİMİ: Yemin töreninden sonra Meclis, başkan seçimi için çalışmalarına ara verecek. TBMM Başkanlığı için AKP İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman’ın adı geçiyor.

 

 

HÜKÜMET KURULACAK: 26. dönem milletvekillerinin yeminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet kurma görevini AKP Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’na verecek. Hafta içinde yeni hükümetin açıklanması bekleniyor.

 

 

7 AYDIR ‘ÇALIŞMA’ YOK: İki seçim üst üste yapılması nedeniyle TBMM Genel Kurulu, yaklaşık 7 aydır yasama faaliyeti yapamıyor. En son 4 Nisan 2015’te yapılan çalışma ile Genel Kurul kapandı. 7 Haziran seçimlerinden sonra ise 10 defa Genel Kurul toplanabildi. 7 Haziran sonrasında hükümet kurulamadığı ve Meclis’te komisyonlar oluşmadığı için çalışma yapılamadı.

 

 

TARİHE GEÇTİ: 25. dönem Meclis sadece 10 kez toplantı yaptı. Genel Kurul 23 Haziran, 30 Haziran, 1 Temmuz, 7 Temmuz, 8 Temmuz, 9 Temmuz, 14 Temmuz, 29 Temmuz, 3 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde toplandı. 7 Temmuz’daki toplantı 2 dakika sürdü ve tarihe geçti.