Masada Esad'ın kellesi var

Masada Esad'ın kellesi var
12 Ağustos 2012 03:59

‘Suriye’ye nasıl gireriz, Esad’ı nasıl göndeririz’i konuştular!ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye’yi konuşmak için İstanbul’a geldi. Clinton VVashington’un Esad sonrası nasıl bir Suriye istediğini ilk kez ayrıntılı şekilde iletti…

Clinton ile Dolmabatıçe’de 1.5 saattik pazarlık Başbakan Erdoğan, Clinton’u Dolmabahçe’deki Çalışma Ofisi’nde kabul etti. Clinton’un konvoyunun ofisten çıkışı sırasında bir kişi kendini konvoyun önüne atarak “Müslümanları öldürme, milletimi tehdit etme” diye bağırdı.

Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmeyi kafaya koyan ABD, bu planını Türkiye’ye uygulatmak istiyor. Bu konuda defalarca Türkiye’ye baskı yapan ABD, operasyon için de düğmeye basmak üzere. ABD Dışişleri Bakam Hillary Clinton, Suriye’de rejimin nasıl değişeceğini ve değiştikten sonra neler olacağım görüşmek üzere Türkiye’ye geldi.

Ortak operasyonel resim!

Bakan Clinton İstanbul’da ilk olarak mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Ardından da , Başbakan Erdoğan ile bir araya geldi. Davutoğlu ile yapılan görüşmeden soma basın toplantısında konuşan Clinton, “Bugün, Amerikan ve Türk ekipleri arasında notlarımızı paylaştık ve ortak bir operasyonel resim ortaya koymak istedik” dedi. Clinton şöyle konuştu: “Şiddeti durdurmak isteyen herkesle işbirliği yapabilmeyi sağlamayı amaçlıyoruz. Suriye’deki şiddettin durabilmesi için elimizden gelen baskıyı devam ettireceğiz. Dün Washington’da İran-Hizbullah-Suriye arasındaki bağlantıların kesilmesi için gerekli adımların atılması kararlaştırıldı ki bu sayede Esad rejimi daha erken bir şekilde gidebilsin. Muhaliflere nasıl yardıma olabiliriz bunu konuştuk…”

Göç dalgası yaşanabilir

Dişişleri Bakam Davutoğlu ise, Türkiye’ye halen Suriyeli mülteci akım olduğunu belirterek, “İki ana hususta yoğunlaşacağız. Olabilecek olumsuz senaryolara karşı nasıl tepki vereceğiz, olumsuz senaryolar içinde büyük bir insani göç dalgası yaşanabilir. Bazı gruplar kendi egemenliklerini kurmaya kalkabilirler. Kimyasal silahlarla ilgili potansiyel tehdit var. Suriye’deki mazlum halka her türlü korumayı sağlarız” dedi.