Mansur Yavaş: Yüzde 60 ile geliyoruz!

Mansur Yavaş: Yüzde 60 ile geliyoruz!
7 Mart 2024 06:31

 

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Dikmen pazarında vatandaşlar ve esnafla buluştu.Sözcü’den Emin Özgönül’ün haberine göre yoğun kalabalık ve ilgiden dolayı yürümekte zorlanan Yavaş, 2019’da aldığı yüzde 51 oyu daha yukarı taşıyacağını belirterek, “İnsanların gönlüne girmişiz ki oyumuz da artıyor. Bu kez yüzde 60 ile geleceğiz. 1 Nisan sabahı, Atatürk’ün bize emaneti olan Cumhuriyetin kalbinde tüm halkımız ile yeniden buluşacağız” dedi. Yavaş seçim sandığına 25 gün kala şu mesajları verdi:

 

 

‘HIZIR GİBİ YETİŞECEKSİN’

 

 

Bir asfalt atarsın, bir alt geçit yaparsın üç ay sonra herkes unutur. Belediye demek, doğumdan ölüme kadar kentte yaşayan her insanın her derdi ile ilgilenmek demektir. Eğitim, sağlık, esnaf, iş dünyası, işsizler, işçiler hepsi bunun içine girer. Benim belediyecilik anlayışım darda kim varsa hızır gibi yetişip yanında olmaktır, gerisi boş.

 

 

32 BİN EMEKLİYE YARDIM

 

 

Bugüne kadar bir Allah’ın kuluna partizanlık yapmadık, herkes kardeşim. Oy versin vermesin her iradeye saygılıyım. Beş yıldır herkesi kucakladık. Az laf, çok iş… 32 bin emekliye düzenli destek oluyorum. Emeklilerimizin bir çoğunun 2. iş yapma imkanı yok. Aç kalmalarına elbette izin veremeyiz. Rakibimin belediye başkanı olduğu Keçiören’de 50 bin aileye 5 bin emekliye, 60 bin öğrenciye destek veriyoruz. 16 bin çocuğun servis ücretini biz ödüyoruz.

 

 

‘AÇ KALSINLAR SİZ YAPMAYIN’

 

 

Okul kantinlerinde öğrencilere alışveriş hakkı tanıyoruz. Kırtasiye ve sınav ücreti veriyoruz. Kantin yardımı yapmamızı engellemek istiyorlar ‘Aç kalsınlar, siz yapmayın’ diyorlar. Ülkemiz maalesef bu hale geldi. Hukuk olmayan bir ülkede insan hakları gelişmez. En önemlisi bir belediye başkanının kafasına göre para harcamasının önüne geçilmesi lazım. Bizim makam mevki isteyecek halimiz yok. Seçildim her şeyi yaparım anlayışımız da yok.

 

 

ÜÇ BİN LİRALIK METRO

 

 

Keçiören-Ovacık metro projesini bitirdim. Fakat Ovacık’ta bakım istasyonu için yer lazım. Keçiören Belediyesi’nden istedik vermediler. ‘Metro yapacağız’ diyorlar ama ben yapmasam elinde proje bile yok. Bir de ‘Havaalanına metrosu olmayan tek şehir Ankara’ diye şikayet ediyorlar. Benden önce 25 yıllık dönemde yapılmadı. Bu yılki bütçeye de 2024 bütçesine üç bin lira koymuşlar sonra da ‘Keçiören metrosu yapılacak’ diye pankart açıyorlar. Büyükşehir başarısız olsun diye kendi ilçelerine eziyet ettiler.

 

 

Vatandaş pahalılıktan krizden dert yanıyor!
Semt pazarları ile çarşıları da dolaşan Yavaş, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ediyor. Vatandaşlar fiyatların pahalılığından yakınırken esnaf da maliyetlerin her geçen gün yükselmesinden ve akaryakıta gelen zamlardan dolayı ulaşım maliyetlerinden şikayet ediyor. İlçe belediye başkan adaylarını da vatandaşlara tanıtan Yavaş, kendisine iletilen sorunları da not ettiriyor. Yavaş her gittiği yerde sloganların yanı sıra “Son Dinazor Bükücü… Domates Alacaksan Ayaş, Başkan Seçeceksen Yavaş… Tatlı mısın, Şeker misin Bal mısın?… Yavaş Gardaşım Yavaş’’ gibi esprili pankartlar ile de karşılanıyor. Apartmanların pencerelerinden kendisine seslenip, evlerine çaya davet edenler de oluyor.

 

 

Çakarlara son verdi “Az laf, çok iş” dedi
ABB Başkanı Mansur Yavaş hergün en az iki miting yapıyor, Sivil Toplum Kuruluşları ile derneklerin toplantılarına katılıyor, her gittiği yerde de hem geçen 5 yıldaki çalışmalarını anlatıyor, hem de bundan sonra yapmayı planladığı projelerini gündeme getiriyor. Ankara’nın tüm ilçelerine birden fazla giden ve Seçim Koordinasyon Merkezleri açan Mansur Yavaş sadece bir koruma ve bir şoför ile birlikte ve “Az laf, çok iş” sloganı ile başkenti dolaşıyor. Göreve geldiğinden bu yana çakarlı araç da kullanmayan Yavaş, 5 yıl önce koltuğa oturduktan hemen sonra belediye araçlarından çakar lambaları söktürmüş, belediye binalarındaki odaların duvarlarına kendi fotoğrafının asılmasını da yasaklamıştı.

 

 

ÇILGIN PROJE NE İŞE YARAR?
Yavaş’a yöneltilen sorulardan biri de “Çılgın projeniz var mı?” oluyor. Yavaş ise “Benim en büyük projem Ankaralıyı zengin etmek. Kimse aç ve açıkta kalmasın dedik. Destek alan ailelerin çocukları da yaşıtları gibi aynı şartlarla hayata başlasın istedik. Belediyecilik budur, yoksa iki asfalt iki beton atmak, çılgın proje değil. Bütün Türkiye gördü onların çılgın projelerini, ikide bir her şeye zam geliyor. İnsanlar iktidarın kapısına gidemiyor, ‘Mansur baba’ diye bana geliyor.’’ cevabını veriyor.

 

 

HESAP BU DÜNYADA VERİLİR
Yavaş belediye başkanları arasında mal beyanını açıklayan ilk isim oldu. Yavaş bu konuda da “Benim gibi herkes de açıklamalı, göreve geldiğinde neymiş, görevden sonra ne olmuş, vatandaş görsün. Biz görev süremiz boyunca her şeyin hesabını vererek çalıştık. Ankara’nın gerçek ihtiyaçlarını tespit edip iş yaptık, kaça yaptığımızı da açıkladık. Ama ‘Ben öbür dünyada Allah’a hesap veririm’ deyip sıyrılanlar var. Bu dünyada hesabını vermeyen öbür dünyada hiç veremez.” diyor.