Mamografi Nedir?

Mamografi Nedir?
29 Temmuz 2021 14:20

Mamografi kadınlarda meme hastalıklarının erken teşhisine yönelik bir röntgen prosedürüdür. Burada bir röntgen cihazının önünde durularak uzman tarafından memelere şekil verilerek çekilir. Bu durum sizi biraz rahatsız edebilir ancak sağlığınız için son derece önemlidir.

 

 

Mamografi çekilirken doktorunuzun tavsiyelerine uymanız son derece önemlidir. Aksi takdirde sağlıklı sonuçlar almanız oldukça zor olabilir. Mamografi, tomografi gibi önemli teknolojiler hastalıkların erken teşhisinde büyük önem taşır. Ancak mamografi ya da tomografi fiyatları hastaneden hastaneye farklılık gösterebilir.

Mamografi Neden Çekilir?

Mamografi semptom göstersin ya da göstermesin meme kanserinin erken teşhisinde kullanılır. Bu nedenle kadınların bu tip konularda düzenli muayene olması son derece önemlidir. İlerlemiş bir kanserin tedavi süreci de psikolojisi de oldukça zordur.

Düzenli muayeneler sağlığınız için gereklidir. Muayeneye gittiğinizde doktorunuz yoğunluğuna bağlı olarak size bir gün verecektir. Sonuçları çok kısa sürece çıktığından değerlendirme aşaması oldukça hızlı olacaktır. Bunun yanı sıra mamografi fiyatları sağlık kuruluşu tarafından tespit edildiğinden çekimden önce bilgi almanızda mümkündür.

Mamografi Regl Döneminde Çekilir mi?

Mamografi meme kanseri teşhisi için büyük öneme sahip bir teknolojidir ve mamografi fiyatları rahatsızlığın boyutuna göre hastane tarafından tespit edilir.

Göğsünüzde bir kitle hissettiğinizde doktorunuza başvurabilir ve denetim altında mamografi çektirebilirsiniz. Ancak burada önemli olan adet gününüzden bir hafta önce ya da bir hafta sonra yaptırmamanızdır.

Çünkü sağlıklı sonuçlar alamayacağınız gibi teşhis konusunda da yanılgılar olabilir. Zaten doktorunuz size bu konu hakkında detaylı bilgi verecektir.

Doktorunuz mamografi çektirmek istediğinizde doktorunuz öncesinde size bazı tavsiyeler verecektir. Tüm bu hususları göz önüne alarak rahat bir kıyafetle mamografi çektirmeye gidiniz.  Mamografi fiyatları rahatsızlığınızın durumuna göre tespit edilir.

Tomografi Kimlere Uygulanır?

Tomografi doktorunuzun sizden istediği bir prosedürdür. Bu işlem sayesinde pek çok hastalık hakkında sağlıklı bilgiye ulaşmanız mümkündür. Bu nedenle rahatsızlığın durumuna göre her bireye uygulanan ve X-Ray ışınları kullanılarak yapılan bir uygulamadır.

Doktor tavsiyesi temel alınarak her birey için uygun bir teknolojidir. Muayene sırasında X-ray ışınlarına maruz kalacağınız için doktorunuz vücudunuzdaki metallerin çıkarılmasını isteyebilir. Tomografi fiyatları hastalığınız durumuna göre maliyet faktörleri oluşturur.

Tomografi Neden İstenir?

Tomografi pek çok nedenden dolayı doktorunuz tarafında istenebilir. Çünkü bu yöntem hastalıkların teşhisinde hayati bir öneme sahiptir. Beyin ile ilgili her türlü rahatsızlıklarda, iç hastalıklarında, kemik, kas hastalıklarında, akciğer tümörleri ya da diğer bölgelerdeki tümörlerin tespitinde uygulanabilir.

Böyle kapsamlı bir teknoloji erken teşhis için de büyük rol oynamaktadır. Başvurduğunuz sağlık merkezi size tomografi fiyatları konusunda yardımcı olarak gerekli prosedürleri uygulayacaktır. Sağlığınızı riske atmadan mutlaka düzenli muayene olarak doktorunuzun sizden istediği tüm detayları yerine getirmelisiniz.

Akciğer Tomografi Çekimi Nasıl yapılır?

Akciğer tomografi diğer tomografi türlerinden farklı şekilde yapılır. Cihazın önüne paralel bir şekilde yatarak cihazın etrafınızda dönmesi ile olur. Bu işlem esnasında nefesinizi tutmanızı isteyebilirler. Uzman kişi size gerekli yönlendirmeleri yaparken akciğer tomografisi fiyatları konusunda da işlem öncesinde bilgi sahibi olabilirsiniz.

Akciğer Tomografisi Fiyatları

Akciğer tomografisi fiyatları hasatlığınızın evresine ve türüne bağlı olarak farklılık gösterir. Ayrıca başvurduğunuz sağlık merkezinin de farklı fiyatlandırma politikaları olabilir. Bu nedenle akciğer tomografisi çektirmeden önce herhangi bir sürpriz ile karşılaşmamak için bilgi alabilirsiniz.

Maliyet faktörünü etkileyen çeşitli etkenler bulunmaktadır. Akciğer tomografisinden sonra bu işleme ilişkin görüntü CD’si de temin edebilirsiniz. Bu nedenle de akciğer tomografisi fiyatları hakkında bilgi almak için önceden hastane ile görüşebilirsiniz.