Mahkeme 'Kanıt yok' dedi, Yargıtay 'Tanık var' diye beraat kararını bozdu

Mahkeme 'Kanıt yok' dedi, Yargıtay 'Tanık var' diye beraat kararını bozdu
21 Mart 2013 00:18

Adana’da öz kızına tecavüz etmekten 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılan 52 yaşındaki Ercan Y., 18 yıl önce üvey kızını öldürmek suçlamasından ise beraat etti.

 

 

 

Ancak Yargıtay’ın beraat kararını bozması üzerine cinayet suçlamasıyla yeniden yargılanan Ercan Y. hakkında 30 yıla kadar hapis cezası istendi.

Merkez Yüreğir İlçesi’nde oturan N.Y. (30), M.Y. (25) ve S.Y. (24) kardeşler 1995’te annelerinden boşanan babaları Ercan Y.’nin evi terk etmesi üzerine sokakta kaldı. Komşularının durumu polise bildirmesi üzerine 3 kardeş devlet korumasına alındı. N.Y. 2004’te, sosyal hizmetler uzmanlarına, babasının kendisine 11-13 yaşlarındayken tecavüz ettiğini, üvey kız kardeşi Emine’yi de 5 yaşında döverek öldürdükten sonra cesedini tespih taneleri üretilen torna makinesinin çarkıyla parçalara ayırıp çöpe attığını iddia etti. Bu iddiaların ardından Ercan Y. ortadan kayboldu. Ancak hakkında, kasten üvey kızını öldürmek ve öz kızına cinsel istismar suçlarından dava açıldı.

 

 

Ercan Y. gıyabında yargılanırken, N.Y. Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada da babasını suçlayarak, “Babam gayri resmi olarak evlendiği kadının kızı Emine’yi öldürdü, cesedini de parçalayarak çöpe attı. Babam o günden sonra bir daha eve gelmedi” dedi.

‘ÇOBANLIK YAPARKEN YAKALANDI’

Üvey kızını öldürüp, öz kızına da tecavüz ettiği öne sürülen Ercan Y., 3 yıl önce Bilecik’te çobanlık yaparken yakalanıp, tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyen Ercan Y., “Çocuğu öldürmem için bir sebep yok. Bu bana yapılan komplodur. Eşimi kaçırarak evlendiğim için intikam alıyorlar. Sorunlu bir ayrılık yaşadım. Bu yüzden iftira atıyorlar. Bu suçların hiç birini ben işlemedim” dedi.

Öldürüldüğü iddia edilen kızın annesi Raziye Y., sanık Ercan Y.’nin yalan söylediğini ileri sürerek, “Beni zorla fuhuşa gönderiyordu. Yine fuhuşa gönderdiği bir gün eve geç döndüm. Geldiğimde kızımı bulamadım. Bana ‘Çok ağladı, annemle gitti’ dedi. Benim kızım benden başkasıyla hiç bir yere gitmez dedim. Kızım kaybolduktan sonra hem jandarmaya, hem de polise başvurmuştum” diye konuştu.

 

 

KIZIN RUH SAĞLIĞI BOZULMUŞ

İddiaları ortaya atan N.Y.’nin İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporunda olaydan dolayı ruh sağlığının bozulduğu bildirildi.

Mahkeme heyeti, 11 Ekim 2011’de sanık Ercan Y.’yi, öz kızına karşı ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismarda bulunma suçundan 22.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cinayet suçundan ise, cezalandırılmasını gerektirecek kanıt bulunamadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.

Öldürüldüğü iddia edilen kız çocuğunun annesinin temyiz dilekçesini değerlendiren Yargıtay 1’ince Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı cinayet yönünden bozdu. Bozma gerekçesinde ise, sanığın olay tarihinde 13 yaşında olan kızı N.’nin anlatımlarına itibar edilmesi gerektiği belirtilerek, “Sanığın maktulden bahisle ‘Dayak yiye yiye öldü’ dedikten sonra çocuğu beşiğe koyduğu, ertesi gün de cesedini tespih makinesinin çarkıyla parçalara ayırıp çöpe attırdığı” iddialara yer verilerek sanığın cinayet suçundan da cezalandırılması istendi.

Bozma kararının ardından Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanık Ercan Y., önceki savunmalarını tekrar ederek suçlamayı kabul etmedi.