Madenci kardeşinden kahreden sözler: Bu düzen utansın!

Madenci kardeşinden kahreden sözler: Bu düzen utansın!
9 Ocak 2013 00:05

Zonguldak’ta TTK Kozlu Maden Ocağı’nda meydana gelen göçükte yaşamını yitiren işçilerden Köksal Kadıoğlu, Zonguldak merkeze bağlı Kozlu Beldesi’nde toprağa verildi.

Bakan Taner Yıldız’ın da katıldığı Merkez Camii’ndeki cenaze namazı öncesi ağabeyinin tabutuna sarılan 38 yaşındaki Nilüfer Zengin, gözyaşı döktü. “Hakkını arayamayan ağabeyim” diyerek ağıt yakan Zengin, “Seni bu ocaklara girmeye mecbur kılan bu düzen utansın ağabey. Sana ‘girme’ dedim. Sen, ‘Girmek zorundayım, ne yapayım kardeşim, özel sektör bu çalışmadan sigorta vermiyorlar’ dedin. Emekliliğine 5 sene kalmıştı ağabeyimin” diyerek ağladı. Nilüfer Zengin’i, diğer yakınları teselli etmeye çalıştı.


 
Cenaze namazında madencinin oğlu 16 yaşındaki Burak Kadıoğlu da büyük üzüntü yaşadı. Köksal Kadıoğlu’nun cenazesi, ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.


 
‘3 KURUŞ İÇİN DEĞER MİYDİ’
 
Madencilerden Hasan Bozacıoğlu’nun cenazesi Zonguldak merkeze bağlı Çırgan Köyü, Satılmış Arslan’ın cenazesi de Ereğli İlçesi’ne bağlı İskenderli Köyü’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Çiğdem Yapıcı, cenaze töreninde eşinin tabutu başında, “3 kuruş için değer miydi” diyerek gözyaşı döktü. Diğer madenci Muharrem Yapıcı’nın cenazesinin ise kardan kapanan Devrek İlçesi’ne bağlı Çağlar Köyü yolunun henüz açılmaması nedeniyle yarın toprağa verileceği belirtildi.


 
Bakan Taner Yıldız, cenaze namazının ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne geçerek kazadan yaralı kurtulan maden işçisi Hayrettin Dağkıran’ı ziyaret etti. Bakan Yıldız, madencinin yakınlarına hastanede geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakan Yıldız, daha sonra kentten ayrıldı.