Lütfü Savaş’tan konut atağı!

Lütfü Savaş’tan konut atağı!
14 Mart 2024 09:48

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Lütfü Savaş, proje tanıtım toplantısında; “Bilgimiz, tecrübemiz ve Hatay’ın sorunlarına hakimiyetimiz ile şehrimizi yeniden ayağa kaldıracak, Hatay’daki umutları yeniden yeşerteceğiz. Bütün gücümüzle, kalbimizle bunu yapacağız. Büyükşehir belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin projelerinin hayata geçeceğine inanıyorum. Umuda, hizmete ve gelecekle ilgili kaygılarının gitmiş olduğu bir Hatayımız olacak. Saraycık ve Günyazı Mahallelerinde toplamda 959 daire, Akasya ve Saraykent Mahallelerinde 2 bin 340 konut ve 157 işyeri, Defne İlçesi Çekmece ve Esentepe mahallelerinde 3 bin 334 daire ve 250 ticari alan, Kırıkhan’da 560 konut olmak üzere ilk etapta 7 bin 643 dairenin temellerini atacağız” dedi.

 

 

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adaylarının proje tanıtım toplantısı Antakya Hatay Büyükşehir Belediyesi Yerleşkesi Amfi Tiyatroda yapıldı. Toplantıda CHP’nin adaylarının videolu proje sunumları gerçekleştirildi. Sunumda konuşan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Lütfü Savaş, projelerini anlattı.

6 Şubat 2023’te yaşanan deprem sonrası Hatay Planlama Merkezi’ni kurduklarını hatırlatan Savaş, ilk günlerden itibaren onlarca üniversiteden, yüzlerce bilim insanı ile çalışıp kentin “İyileşme Rehberi”ni hazırladıklarını söyledi. Hatay’ın plansız kentsel yayılma, tarihi kent Kimliğinin yok olması, kültürel mirasının korunamaması, kentteki çeşitliliğin yok olması, doğal çevre, arazi spekülasyonları ve mülkiyetin el değiştirmesi gibi risklerle karşı karşıya olduklarını bilimsel yöntemlerle tespit ettiklerini kaydeden Savaş, bu riskleri görerek iyileştirici, onarıcı ve afetlere dirençli şehircilik yaklaşımı geliştirdiklerini ifade etti.

 

 

“ŞEHRİMİZİN IŞIKLARINI TEK TEK YAKACAĞIZ”

 

 

Büyükşehir Belediyesi olarak ilk etapta, depremin büyük yıkım yarattığı, Antakya, Defne ve Kırıkhan ilçelerinde arsa tahsisini ve projelendirmesini tamamladıkları belirten Savaş, “Konutları öncelikle depremden önce evi bulunmayan bu nedenle hak sahibi olamayan, yeni evlenen ve dezavantajlı grupların faydasına sunacağız” dedi. Konutların, konforlu, güvenli ve sağlıklı sitelerden oluşacağını belirten Savaş, Antakya’da Hollanda ile birlikte hibe ve kredi kaynağı ile 450 konut ve 84 ticari alan yapacaklarını açıkladı. Savaş, “Saraycık ve Günyazı Mahallelerinde toplamda 959 daire, Akasya ve Saraykent Mahallelerinde 2 bin 340 konut ve 157 işyeri, Defne İlçesi Çekmece ve Esentepe mahallelerinde 3 bin 334 daire ve 250 ticari alan, Kırıkhan’da 560 konut olmak üzere ilk etapta 7 bin 643 dairenin temellerini atacağız” diye konuştu.

Depremin yoğun yıkımlara sebep olduğu ilçeler Samandağ, İskenderun, Arsuz ve Hassa’da arsa çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Savaş, “İkinci etabı da bu ilçelerimizde yapacağız, bunları da tamamladığımızda on binlerce konutu, Hataylıların kullanımına sunmuş olacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın, şehrimizin ışıklarını tek tek yakacağız” şeklinde konuştu.

 

 

“HATAY’DAKİ UMUTLARI YENİDEN YEŞERTECEĞİZ”

 

 

Sosyal konutların büyük bölümünün büyükşehir arazileri üzerine yapılacağını anlatan Savaş, “Bilgimiz, tecrübemiz ve Hatay’ın sorunlarına hakimiyetimiz ile şehrimizi yeniden ayağa kaldıracak, Hatay’daki umutları yeniden yeşerteceğiz. Bütün gücümüzle, kalbimizle bunu yapacağız. Büyükşehir belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin projelerinin hayata geçeceğine inanıyorum. Umuda, hizmete ve gelecekle ilgili kaygılarının gitmiş olduğu bir Hatayımız olacak” dedi. Hatay için bir “Hızlı Yanıt Planı” da hazırladıklarını kaydeden Savaş, bu kapsamda altyapı, enerji, kırsal kalkınma, kent güvenliği, ulaşım, eğitim, sağlık ve spor gibi hedef alanlarda 200’den fazla proje geliştirdiklerini bunların bir bölümünün kaynağının onaylandığını, ulusal ve uluslararası bazı kurumlarla görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.