Liman işçilerinden sazlı sözlü protesto

Liman işçilerinden sazlı sözlü protesto
13 Mart 2013 15:52

Mersin Limanı’nda calışırken, geçtiğimiz günlerde işlerine son verilen 22 işçi, eş ve çocuklarıyla birlikte, sazlı sözlü protesto gösterisi yaptı.

 

 

 

Mersin Limanı A Kapısı önünde bir araya gelen 22 işçi ile aileleri ve yakınlarından oluşan 100 kişilik grup, işveren firmayı protesto etti.

 

 

 

 

Çeşitli dövizlerin taşındığı eylem sırasında, ‘Burası Mersin, Singapur değil’, ‘Yaşasın sınıf dayanışması’, ‘İşçilerin birliği, sermayeyi yenecek’, ‘İş emek yoksa barış da yok’, ‘İşçiye uzanan eller kırılsın’, ‘Atılan işçiler geri alınsın’ sloganları atıldı. Bu arada eylemci işçilerden biri, beraberinde getirdiği bağlamayla kendi bestelediği marşı çaldı. Çalınan marş, eyleme katılanlar tarafından hep bir ağızdan seslendirildi. Liman- İş Şube Sekreteri Ülfet Deveci, sendika ile Mersin Liman İşletmesi A.Ş. arasında başlatılan 2’nci dönem toplu iş görüşmelerinin 1 Mart’tan itibaren uyuşmazlıkla sonuçlandığını söyledi.

 

 

 

 

Görüşmelerin olumsuz geçmesinin yanında, işletmenin taşeron şirket üzerinden limana işçi aldığını, burada karşı çıkan 22 işçinin işten çıkartıldığını savunan Deveci, işverenin işçilerine sahip çıkmasını istedi.

İşçilerin, eş ve çocuklarıyla yönetim binasına kadar yürümesinin ardından, eylem olaysız sona erdi.