Kuzey Irak, Kuzey Suriye sırada Güney İran, Güney Türkiye!

Kuzey Irak, Kuzey Suriye sırada Güney İran, Güney Türkiye!
28 Temmuz 2012 11:13

Akşam Gazetesi yazarı Burhan Ayeri, Kuzey Suriye’nin ardından sırada Güney Türkiye’nin olduğunu yazdı.

Kuzey Irak’tan sonra ‘Kuzey Suriye’. Sonrası, sıradakiler. Yani ‘Güney Türkiye’ ve ‘Güney İran’. Yıllar yılı uyardık, ‘Üç maymunu oynadılar’. İran’da ilan ettikleri cumhuriyet çabuk yıkıldı. Bu yüzden oldukça sabırlı davranıyorlar. Baba Barzani’nin oğlu Fransızların dediği gibi ‘Yavaş yavaş hızlı gidiyor’. Geri plandaki taktisyenleri ortada. Molla Mustafa Barzani’yi hastalandığı zaman alıp Amerika’ya götüren kimlerdi? Kanserden vefat ettiğinde, özel uçak ve tören kıtası eşliğinde bugünkü topraklarına geri getiren yine onlardı. PKK’ya, İran ve Suriye’deki kollarına bunca silah ve patlayıcıyı kim temin etmekte. Çek Cumhuriyeti’nden Rusya’ya, İtalya ve Portekiz mayınlarına kadar alım-satım-teslimat üçgenini sağlayanları hala mı göremiyoruz?

Bir adım öteye gidelim. ‘Bölücülerin aleyhinde konuştu’ diye ‘İki Numara’ kendi bakanına fırça atmadı mı? Buna ‘Kan çekiyor’ dersek, yanlış mı yapmış oluruz? Aynı zatı muhterem her fırsatta MHP ve liderine neden bindiriyor dersiniz? Step by Step -Adım adım- niçin devamlı söyleniyor? Şimdi de anayasanın değişmez maddelerine gözlerini diktiler. Hedefleri ortada; Ulus Devlet’i yok etmek. Mao’nun dediklerini hatırlayın; ‘Bir ülkeyi parçalamak istiyorsanız, önce dillerini yok edeceksiniz’.

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan’ın klonlanmışı Menaf Tlas’la Suriye’yi yeniden yapıştırmanın mümkün olduğunu sanmıyoruz. Çok sevdikleri deyimleriyle karşılık verelim; ‘Cin şişeden çıktı’. Hem de bol miktarda…

Engin Balim’in e-postasıyla duvara toslayan politikayı noktalayalım:
‘. Kardeşim Esad idi (En saadetli), Esed oluverdi (Aslan) yakında bu gidişle Eset yani ceset olup gidiverecek. Sonrasında ise Batı’nın çıkarlarına göre Suriye sistemi resetleniverecek!
. Esed, aslan anlamında kelimedir; elif, sin, dal harflerinden müteşekkildir. Es’ad ise en saadetli, en said insan anlamında elif, sin, ayn ve dal harflerinden oluşmaktadır. Görüldüğü üzere birbiriyle hiç alakası olmayan bir anlam ve karıştırma söz konusu.
***