Kurum’a ‘taksi sorunu’ tepkisi!

Kurum’a ‘taksi sorunu’ tepkisi!
24 Mart 2024 11:14

AK Parti’nin İstanbul Adayı Murat Kurum’un “İstanbul’un taksi sorunu 6 ay içerisinde bitecek” sözlerine eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’den tepki: “Eğer derdiniz kişisel kazanç sağlamak değil de İstanbulluların sorununu çözmekse 5 yıldır neden her teklife hayır dediniz?”

 

 

AK Parti İBB Adayı Murat Kurum’un katıldığı bir programda İstanbul’da iktidarın çözümsüz kıldığı ‘taksi sorunu’ ile ilgili “İstanbul’un taksi sorunu 6 ay içerisinde bitecek” sözlerine tepki topladı.

 

 

İBB’nin taksi teklifini 15 kere reddettiler’

 
Eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, Kurum’un açıklamasına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Gökce, Kurum’un ifadelerinin yer aldığı haberi alıntılayarak, “İBB’nin taksi teklifini tam 15 kere reddettiler. Kurumsallaşmaya da hayır dediler, esnafa satmaya da hayır dediler. Marka olması için esnaf veya İBB iştiraki devreye girsin denildi, ona da hayır dediler” ifadelerini kullandı.

 

 

‘Derdiniz kişisel kazanç değilse…’

 
Gökce, açıklamasının devamında Kuram’a şu soruları yöneltti: “Şimdi iki tane sorum var: Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ile anlaşmalı bir şekilde mi bunu söylüyorsunuz? Eğer derdiniz kişisel kazanç sağlamak değil de İstanbulluların sorununu çözmekse 5 yıldır neden her teklife hayır dediniz? Taksi plakası satışından gelecek tüm geliri İstanbul’un ulaşım altyapısını depreme dirençli hale getirmek için kullanacağınızı, deprem vergileri gibi ‘başka işler’de heba etmeyeceğinizi söyleyebiliyor musunuz?

 

 

‘Sorunun çözümüne 5 sene engel olan anlayış İstanbul’u ileri götürmez’

 
Paylaşımının devamında, “Rabbena, hep bana’ zihniyetiyle bu iş olmaz. ‘Ben varsam var, yoksa 16 milyon İstanbullu çile çeksin’ diyen bir anlayış İstanbul’a ve İstanbullulara hizmet edemez. Sadece kendi çıkarını düşünen, işine gelince 6 ayda taksi sorununu çözmeyi vadedip tam 5 sene İstanbul’a engel olan bir anlayış ile İstanbul da Türkiye de ileri gidemez. 31 Mart’ta tüm seçmenlerin gereken dersi vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.