Kumaş

Kumaş
14 Mart 2021 19:30

Polyester olarak bilinen kumaş, pamuklu, yünlü veya doğal ipek kumaşlarda neyin yaygın olduğunu bildiğiniz gibi sentetik ipliklerden oluşan ve doğal olmayan kumaş türlerinden biridir. Yerde doğal olarak yetiştirilen pamuk ve doğal ipek ipekböceklerinin ürettiği polyester nedir? Polyester, İngilizce dilinde iki kelimenin birleşimidir: poli ve ester ve poli birden çok veya çok anlamına gelirken ester, bileşenlerinde organik tuzları yüzde seksen beş oranında içeren doğrusal bir moleküldür. tereftalik aside ve dolayısıyla polyester, bilimsel olarak ester grubu olarak adlandırılan, bileşen olarak bir ester formunun dahil edildiği madde türlerinden biridir.

 

Ancak, deyimsel olarak, kumaş ve diğerlerinin imalatındaki yaygın polyester, ısıya dayanıklı bir malzeme olan ve yangına dayanıklı giysilerin üretiminde kullanımlarından birinde kullanılan polietilen tereftalat grubunu ifade eder. Polyester ayrıca çeşitli türden giysilerin imalatında ve çeşitli döşemelik kumaşların imalatında da kullanılır ve ayrıca otomobil lastikleri imalatında, emniyet kemeri imalatında kullanılır ve dolguların doldurulmasında kullanılır.

 

Kaç metre kumaş gider hesaplama

 

Polyester özellikler Giysi ve kumaş imalatında kullanılan polyesterin özellikleri arasında yıpranmaya ve yıpranmaya dayanıklı olması, kırışıklık ve çekmeye karşı dayanıklı olması, kırışıklık direnci iyi olması, esneklik, dayanıklılık ve parlaklık ile karakterizedir. ve suya veya sızıntıya çok az doymuştur, ancak aynı zamanda ciltte rahatsızlık verir ve çabuk ısıtılır ve malzemelerin varlığı dışında boyamak zordur. Yardım buna yardımcı olur ve bu nedenlerle doğal pamuk ve Polyester kumaş alan iki üreticiyi birleştiren ipliklerin üretiminde, iki farklı tipte bulunan avantajları taşıyan ve içeren yöntem ve reçetelerin özelliklerini elde etmek için karıştırılmıştır. Masaları kaplayan ısı yalıtkanları, elektrik teli kılıfları ve brandaları polyester malzemeden yapılmakta, ayrıca polyester şişe imalatında, tekne, araba, fabrika ve diğerlerinin imalatında kullanılmaktadır. Ancak günümüzde saf polyester kumaşlara daha az talep vardır çünkü bu kumaşlar terlemeyi ve rahatsızlık hissini artıran kumaşlar olmanın yanı sıra uzun vadede cildi tahriş eden zararlı etkiler içerir ve işlem görmüş kumaşlar kullanılır.

 

TÜM KUMAŞ ÇEŞİTLERİMİZ İÇİN SAYFAMIZA GÖZ ATIN. www.kumas.org