Kritik görüşme

Kritik görüşme
20 Haziran 2012 10:54

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasındaki görüşmede, ağırlıklı olarak Suriye’deki gelişmelerin ele alındığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı’nın bildirdiğine göre, Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile G20 Zirve Merkezi’nde yaklaşık 40 dakika süren bir görüşme yaptı.

Başbakan Erdoğan ile Obama arasında gerçekleşen görüşmede ağırlıklı olarak Suriye’deki gelişmelerin ele alındığı, ayrıca bu ülkede durumun her gün kötüye gitmesinden duyulan endişenin dile getirildiği ve krizin çözümü için uluslararası camianın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine işaret edildiği bildirildi.

Beyaz Saray’ın açıklamasında, Suriye’de şiddet olaylarını sonlandırıp halkın istediği bir hükümetin başa geçmesini sağlayacak siyasi bir değişime doğru adım atılmasının önemine değinen liderlerin, Irak konusunu da ele aldığı belirtildi. Irak’ta bütünlüğün devam etmesi için verdikleri desteği sürdürme konusunda hemfikir olan Obama ve Erdoğan, terörle mücadelede de daha fazla işbirliğine gidilmesi gerekliliğine değindi.

ERDOĞAN MERKEL İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

G-20 Zirvesi’nin gerçekleştirildiği merkezde basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü. Görüşmeye Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de katıldı.

MEKSİKA’DAN AYRILDI

Erdoğan, Meksika’daki temaslarını tamamlayarak özel “ANA” uçağıyla TSİ 01.50’de Brezilya’ya hareket etti.

G-20 Zirvesi’ne katılan Başbakan Erdoğan, beraberindeki heyet ile Brezilya’nın Rio de Janeiro kentine gitti.

Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de Brezilya’ya gitti.