‘Krediler hep güçlü firmalara gidiyor, onlar da o parayla para kazanıyor’

‘Krediler hep güçlü firmalara gidiyor, onlar da o parayla para kazanıyor’
13 Şubat 2021 21:10

Ankara Genç İş adamları Derneği Başkanı Serhan Yıldız, özel ve kamu bankalarının kredilerinin gerçek sahiplerine gitmediğinin bire bir şahidi olduğunu söyledi. Yıldız, “Hep güçlü firmalara gidiyor. Onlar da o parayla para kazanıyor” dedi.

 

 

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre pandemi, güçlü firmalardan çok yeni kurulan ve başında genç iş insanlarının bulunduğu firmaları etkiledi. Bankaların kredi ve tahsislerinde gerçekten ihtiyacı olan firmalar yerine daha çok kredi ihtiyacı olmayan firmalara öncelik verdiğini öne süren Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Yıldız, “Bankalar taze meyve-sebze seçer gibi müşteri seçiyor. Krediler gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmıyor” dedi.

 

 

Derneğin 30. kuruluş yıldönümü kapsamında, tablete ulaşamayan öğrenciler için bir kısmı Van’da olmak üzere 500 tablet dağıtacaklarını belirten Serhan Yıldız, pandemi döneminde genç iş adamlarının da bazı sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Yıldız, “İhtiyacı olmayana kredi verildi, onlar da bunu dövize yatırıp para kazandı” iddiasında bulundu.
Yıldız, kamu ve özel bankaların kredi ve tahsislerinde adaletli davranmadıklarını belirtti ve genç iş adamlarının görüşlerini ve sıkıntılarını şöyle anlattı:

 

DOĞRU ELLERE GİTMEDİ

 

 

“Özellikle pandemi sürecinin başından bugüne kadar özel ve kamu bankalarının kredi, tahsis dağıtımlarının doğru el ve kanallara gitmediğinin bire bir şahidiyim. Hep güçlü, ihtiyacı olmayan firmalara gidiyor. Bankalar da, kredileri kaybetmemek, geri dönüşlerini sağlamak adına, 10 kişi yerine, ihtiyacı olmayan bir kişiye, sektöre gitti. Örneğin, 100 bin lira 10 kişiye verilse daha uygun olacakken, ihtiyacı olmayan bir kişiye veriliyor.”