Kredi kartı limiti 25 Bin TL’nin altında olanlar dikkat!

Kredi kartı limiti 25 Bin TL’nin altında olanlar dikkat!
22 Kasım 2023 11:46

Bireysel kredi kartlarında kişi başı borç artışı sürüyor. 25 bin TL ve altı limite sahip kredi kartlarında limit kullanım oranının artışını sürdürdüğü görülüyor. En düşük limitli kredi kartlarında limit kullanım oranının yükseldiği görülüyor.

 

 

 

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin verileri ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) analizine göre, bireysel kredi kartında kişi başı borç artışı yavaşlayarak da olsa devam ediyor.

Bloomber HT’nin haberine göre Finansal İstikrar Raporu’ndaki analizinde limit kullanım oranları daha düşük limitli kartlarda artığı görüldü. Bireysel kredi kartı aktif kullanıcı sayısında ve kişi başı borç tutarında artış sürüyor.

İhtiyaç kredilerinde görülen faiz oranlarındaki yükselişin ardından hanehalkının kredi kartı kullanımına yöneldiği görülüyor.

 

Analize göre gelir artışları sonrası yapılan limit güncellemeleri kredi kartı kullanım kapasitelerini etkiliyor. Yüksek limitli kartlarda limit kullanım oranı gerilerken 25-100 bin TL arası limite sahip kartlarda doluluk sınırlı artış sergiledi. 25 bin TL ve altı limite sahip kredi kartlarında ise limit kullanım oranının artışını sürdürdüğü görüldü.