Kosova'da istifa protestosu

Kosova'da istifa protestosu
6 Mart 2013 11:11

Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren’de Prizren Belediyesi Başkanının istifası için binlerce kişi gösteri düzenledi.

 

Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya ve birçok belediye görevlisine Türk koleji ile Türk işadamına arsa tahsisi yanı sıra daha birçok nedenden dolayı EULEX tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde Vetevendosye’de Muya ve beraberindeki görevlilerin tutuklanması için protesto düzenledi. 

 

 

 

Görevlerine kötüye kullandıkları gerekçesiyle EULEX tarafından soruşturma açılması muhalefetteki seslerin yükselmesine neden oluyor. Vetëvendosje Hareketi Prizrende gösteri düzenledi. Öğlen saat 1300 sıralarında Şadırvan merkezinde toplanan göstericiler ilk olarak burada kısa bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, görevini kötüye kullanmakla suçlanan yetkililerden kimsenin şimdiye kadar istifa etmediğini oysa gelişmiş ülkelerde, yapılan en küçük bir hatada yetkililerin istifa ettiği ve kendilerine karşı sürekli gösteriler olmasına rağmen sıkılmadan görevlerine devam ettikleri söylendi.