Kore'den Denizlili gazilere 63 yıllık vefa

Kore'den Denizlili gazilere 63 yıllık vefa
8 Mart 2013 00:37

Güney Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Savunma Ataşeliği tarafından Denizli’de yaşayan Kore gazilerine Kore Devlet Madalyası vermek için gece düzenlendi.

 

 

 

Geceye katılan Kore Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, 5 Kore Gazisine Kore Devlet Madalyasını takdim ederken gazi torunu 5 öğrenciye de eğitim bursu verildi.

Denizli’de bulunan Kore gazilerine Kore Devlet Madalyası vermek için tören düzenlendi. Törene Kore Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, 11’nci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkan Vekili Şamil Çınar gaziler ve gazi yakınları katıldı.

 

 

 

Saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşları ile başlayan gecede Kore Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, bir konuşma yaptı. Kore halkının Türk Milletine minnettar olduğunu belirten Kore Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, “Kore halkı adına bizleri barışa, özgürlüğe ve refaha kavuşturan bağlılık ve fedakarlıklarınız için en derin şükran ve saygılarımı sunarım. Kore ve Türkiye coğrafi olarak uzak olmasına rağmen Dünya barışının koruyucuları olarak geleneksel kardeşlik ve işbirliğini sürdürmektedir. İlerleyen dönemde iki ülke arasında askeri, siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda daha da gelişeceğine ve güçleneceğine inancım sonsuzdur” dedi.

 

 

11’nci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen ise konuşmasında gazilerin her zaman baş tacı olduğunu belirtti. Tuğgeneral Hakbilen, “Öncelikle sevdalarına bağımsızlıklarına özgürlüklerine çok inanmış ve bu uğurda şehit olmuş Kore ve Türk şehitlerini saygıyla anıyoruz. Kore ve Türkiye Kore’nin bağımsızlığı ve özgürlüğü için öyle bir destan yazıldı ki acı ve yokluk içinde kan içinde müthiş bir kardeşliğin köklerini toprağa saldılar. 63 yıldır devam eden bir kardeşlik” diye konuştu.

 

 

Gazi torunu olan Mustafa Sönmez, Ece Apaydın, Ayşegül Öğülmüş, Asiye Ayçiçek ve Neslihan Arslan’a eğitim burs belgelerini Kore Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han verdi. Tek tek masaları dolaşan Kore Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han 82 yaşındaki Kore Gazisi Mustafa Ali Sönmez’in masasına geldiğinde vefa örneği gösterip saygıyla gazinin karşısında eğildi.

 

 

 

Gecenin sonunda Kore Gazisi Nebi Özarslan, Mustafa Oruç ile hayatta olmayan Mehmet Karabunar’ın eşi Fatma Karabunar’a Abdullah Yağlıbel’in eşi Münevver Yağlıbel’e ve Veli İleri’nin eşi Gönel İleri’ye Kore Devlet Madalyası verildi.