Kızı üşümesin diye 2 milyon doları yaktı

Kızı üşümesin diye 2 milyon doları yaktı
4 Kasım 2009 11:58

1993’te öldürülen dünyanın en ‘belalı’ uyuşturucu kaçakçılarından Kolombiyalı Pablo Escobar’ın, firar ettiği gece kızını sıcak tutabilmek için 2 milyon dolardan fazla parayı yaktığı ortaya çıktı.
Escobar’ın ismini Juan Pablo Escobar iken Sebastian Marroqumn yapan oğlu, babasının bir dağda gizlenirken kızı Manuela’nın donmak üzere olduğunu farkedince banknotları ateşe verdiğini anlattı.

Escobar, 2 milyon dolarlık ateşte yemek de pişirmiş. Babasının 15 yıl önce ölümünün ardından Arjantin’e giden ve burada ailesiyle yaşayan Sebastian bu şoke edici anıyı, Kolombiya dergisi ‘Don Juan’a anlattı.

Sebastian, babasının, yaşadıkları Medellin’e yabancıların geldiğini anlamak için kendi taksi şirketini satın aldığını ve ailesini her 48 saatte bir kentin dört bir yanında belirlenmiş olan 15 gizlenme yeri arasında dolaştırdığını da söyledi.

Hatta Escobar, kaçırılıp işkence görmeleri halinde gizli yerler hakkında bilgi vermemeleri için aile üyelerinin bu yer değiştirmeler sırasında gözlerini de bağlıyormuş.

Medellin kartelinin lideri Escobar, Aralık 1993’de polisten kaçmaya çalışırken vurularak öldürülmüştü.

Escobar 1989’da Forbes dergisi tarafından milyarlarca dolarlık servetiyle dünyanın en zengin yedinci adamı olarak belirlenmişti.