‘Kız kardeş’ donduracak

‘Kız kardeş’ donduracak
22 Eylül 2016 08:02

Aşırı sıcakların yaşanmasına neden olan El Nino hava olayı sona erdi, La Nina başladı. Bu kış sert geçecek, kar yağışı bekleniyor.

 

 

 

 

 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, aşırı sıcaklıkların yaşanmasına neden olan El Nino atmosfer olayının sonra erip La Nina’nın başladığını ve bu nedenle soğuk ve yağışlı bir döneme girildiğini söyledi.

 

Her El Nino’dan sonra La Nina döneminin yaşandığını anlatan Şen, “El Nino aşırı sıcak ve kuraklığa yol açıyordu. La Nina ile ise tam tersi yaşanacak. Böyle dönemlerde dünya genelinde sıcaklık düşük, yağışlar fazla olur. Mayıs ayı sonunda El Nino bitti şimdi La Nina başladı. La Nina sonbaharda artarak devam edecek. Hava sıcaklığı ortamına yüzde 75 oranında La Nina hakim olacak. Bu dönemlerde dünyada daha soğuk ve yağışlı bir hava hakim oluyor. Kısaca bu kışı soğuk geçireceğiz. Ciddi kar yağışı olacak. Özellikle aralıktan itibaren soğuk bir dönem yaşayacağız” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet