Kışlalı'yı Andık

Kışlalı'yı Andık
22 Ekim 2011 11:15

Türkiye’nin en önemli aydınlarından biriydi o. Gençlikle yatar, gençliğin sorunlarıyla kalkardı. Hala yeri doldurulamadı. Kemalizm’e yapılan saldırıları çok önceden gördü ve toplumu uyardı.

 

Maalesef artık yazarı olduğu Cumhuriyet Gazetesi bile rahmetli Kışlalı’yı 10. sayfadan, en alt yerlerden küçücük verip geçiyor! Oysa ki öldüğü gün anlı şanlı basınımızın köşe yazarları, ağız birliği yaparak söz vermişlerdi ”unutturmayacağız, adını yaşatacağız” diye…

 

Terör olayları nedeniyle Cumhuriyet az yer verdi demeyi isterdik ama malesef, her yıl dönümünde aynı şeyi yapıyorlar, Uğur Mumcu ya da Deniz Dom fark etmiyor, Cumhuriyet’in kendi yazarlarına karşı biraz daha vefalı olmasını bekliyoruz ve uyarıyoruz…Hiç yoktan 1. sayfasını, dostlarının kaleminden Kışlalı diye ayırabilirler. Yeni nesillere Kışlalı’nın kitaplarını tanıtabilirler. Bu uyarıyı Cumhuriyet Gazetesi’ni önemsediğimiz ve yetersiz bulduğumuz için yapıyoruz.

 
Ya ulusal basına ne demeli? Dün Kışlalı’yı andık ama bugün tek satır basında yer verilmemiş. ODTÜ ADT’li kardeşlerimizi de ilgilerinden ve bilinçlerinden dolayı yürekten kutluyoruz. İşte o haber:

 
KATLEDİLİŞİNİN 12. YILDÖNÜMÜNDE SEVENLERİNDEN KARANFİL YAĞMURU

Ahmet Taner Kışlalı özlemle anıldı…

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) – Aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 21 Ekim 1999’da yaşamını yitiren gazetemiz yazarı, eski Bakan, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, ölümünün 12. yıldönümünde özlemle anıldı.
Kışlalı’nın eşi Nilüfer Kışlalı da, “Ölümünden sonra onu yalnız bırakmadım. Her hafta bu gömütün başına, kızım Nilhan Nur ile onunla sohbet etmeye geliyoruz” dedi.

 

Kışlalı için Çayyolu’ndaki evinin önünde, Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nda, daha sonra da Karşıyaka Mezarlığı’ndaki gömütü başında anma töreni gerçekleştirildi. Törenlere, Kışlalı’nın eşi Nilüfer Kışlalı, ağabeyleri Mahmut ve Mehmet Ali Kışlalı, yeğenleri Murat ve Damla Kışlalı, Tülay Kışlalı, bazı CHP milletvekilleri, ODTÜ’lü öğrenciler, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Şenal Sarıhan, öğrencileri, sevenleri ve bazı partilerin il örgütü üyeleri katıldı. Kışlalı için ODTÜ’de gazetemiz yazarı Ali Sirmen’in de katıldığı panel düzenlenirken şan ve piyano dinletisi gerçekleştirildi. Törende, CHP Milletvekili Levent Gök, gazetemiz yazarı Işık Kansu, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ÇYDD Ankara Şube Başkanı Ayşe Ceyhan, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ODTÜ ADT Başkanı Seyitcan Yılmaz, CUMOK Ankara Dönem Sözcüsü Haluk Yalvaç, Tevfik Kızgınkaya da birer konuşma yaptı.

 

 

Not: Cumhuriyet’in en vefalı yazarı kuşkusuz Işık Kansu’dur. yıllardır yitirdiğimiz bir çok aydının, anma etkinliklerinde mütevazı kişiliğiyle sayın Kansu vardır. Önde görünmeyi sevmez ama bir çok aydının etkinliklerini usanmadan, yılmadan aynı şevkle düzenler. Kansu’ya da teşekkür ediyoruz…