Kılıçdaroğlu, Erdoğan Toprak, Nihat Matkap ve Aydın Ayaydın'ı mı uyardı?

Kılıçdaroğlu, Erdoğan Toprak, Nihat Matkap ve Aydın Ayaydın'ı mı uyardı?
28 Haziran 2012 09:39

Kılıçdaroğlu’ndan arka bahçe uyarısı…
Türay KÖSE Cumhuriyet



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basına kapalı grup toplantısında bazı parti yöneticileri ve milletvekillerini “Örgütleri arka bahçeniz haline getirmeyin. Partiye zarar verdiğinizi görürsem cezalandırırım” diye uyardı.

 

Kılıçdaroğlu, TBMM tatile girmeden önce grubunu topladı. CHP’de kurultay öncesi gerçekleştirilen basına kapalı grup toplantısına yurtdışında bulunan eski Genel Başkan Deniz Baykal katılmadı. Edinilen bilgiye göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bazı parti yöneticileri ve milletvekillerinin kongrelere müdahale etmesini eleştirdi.
 

 
Kılıçdaroğlu, “MYK’de de söylediğim için burada da söylüyorum.
Bazı yöneticiler ve milletvekilleri örgütü arka bahçe haline getirmeye çalışıyor.
 

 
Delege seçimlerine müdahale ediyor. Kurultaydan sonra partiye zarar verdiklerini görürsem cezalandırırım” uyarısında bulundu.
 

 
CHP kulislerinde, Kılıçdaroğlu’nun genel başkan yardımcıları Erdoğan Toprak ve Nihat Matkap’m yanı sıra İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın’ı hedef aldığı değerlendirmesi yapıldı.
Kemal Kılıçdaroğlu, bir yıllık yasama çalışmalarını değerlendirirken de, “4+4+4 ve içtüzük değişikliği” konularında önemli bir mücadele verdiklerini, CHP’nin yurtdışında yürüttüğü çalışmaların da başarılı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, komisyon ve genel kurul çalışmalarına katılımın düşük olmasını eleştirirken milletvekillerine tatilde de çalışmaları talimatını verdi.