Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a füze kalkanı yanıtı: ' Demek Sayın Başbakan radar ile füzeyi ayırma yeteneğine sahip.'

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a füze kalkanı yanıtı: ' Demek Sayın Başbakan radar ile füzeyi ayırma yeteneğine sahip.'
21 Kasım 2012 14:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın, “Orada füze mi var ki füze kalkanı diyorsun. Burası bir radar üssüdür” sözlerine ilişkin, “Demek Sayın Başbakan radar ile füzeyi ayırma yeteneğine sahip. İyi, teşekkür ederim, kendisini kutluyorum, oranın bir radar üssü olduğu halk arasında da İsrail kalkanı olarak adlandırıldığını herhalde Sayın Başbakan’ın bilmesi gerekir” dedi.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı olarak toplanan grup toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Grup toplantısının ardından Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Bir basın mensubunun, “Sayın Başbakan’ın ‘Orada sadece radar var füze yok, yanlış biliniyor’ şeklinde bir ifadesi oldu, ne diyorsunuz?” şeklindeki sorusuna CHP Genel Başkanı, “Demek Sayın Başbakan radar ile füzeyi ayırma yeteneğine sahip, iyi teşekkür ederim, kendisini kutluyorum, oranın bir radar üssü olduğu halk arasında da İsrail kalkanı olarak adlandırıldığını herhalde Sayın Başbakan’ın bilmesi gerekir” diye yanıtladı.