Kılıçdaroğlu Köşk'e GÜLdü

Kılıçdaroğlu Köşk'e GÜLdü
7 Aralık 2012 20:54

CHP lideri Kamel Kılıçdaroğlu, katıldığı bir TV progamında adeta, Cumhurbaşkanı Gül’e destek sinyali verdi…

Türkiye’de “Erdoğan dokunulmazlığı” olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de, seçimlerde Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan’ın aday kalması durumunda Gül’e destek vereceklerini belirtti.

CHP lideri “Dokunulmazlıklar konusunda BDP’lileri mi koruyorsunuz” sorusu üzerine ise, “Hayır biz ilke partisiyiz. Benden önce de aynı ilkeler savunuluyordu” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Hem Gül hem Erdoğan aday olursa, kime destek verirsiniz? Gül’e destek verir misiniz?” denmesi üzerine “Bakarız, niçin olmasın? Eğer farklı adaylar olursa, bu farklı adayları değerlendiririz ama diyelim ki koşullar sadece iki adayı öngördüyse o zaman bakarız tabii” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Star TV ana haber bülteninde gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Irak’a davet edilmesiyle ilgili bu davetin bir ilk olmadığını belirterek, son olarak “Balkanlar ve Sosyal Demokrasi Konferansı” için İstanbul’da bulunduğu sırada, Irak Parlamentosu Dış İlişkiler ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Humam Hammudi’nin kendisine davette bulunduğunu ifade etti. Ancak ziyaret tarihinin netleşmediğini belirten Kılıçdaroğlu, Gazze’ye ise kendisinin değil, CHP yönetimden bazı isimlerin bir ziyaret gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “AKP Irak’a davet edilmenizi neden manidar buluyor?” sorusuna ise, “Normalde iyi çalışan bir iktidarın ana muhalefet partisinin başka bir ülke tarafından davet edilmesini memnuniyetle karşılaması lazım. Ama içine sindiremezseniz bu gelişmeyi ‘manidar’ bulduğunuzu söylersiniz. Ortada manidar bir durum yok. Benim yurtdışına davet edilmem, orada belli kişilerle görüşmem iktidarı rahatsız etmemeli tam tersine memnun etmeli” dedi. Kılıçdaroğlu, CHP’li milletvekilleri tarafından Cüneyt Ünal’ın Türkiye’ye getirilmesiyle ilgili de “Bundan nasıl bir manidarlık çıkardılar doğrusunu isterseniz ben anlamakta zorluk çekiyorum ama onu tek bir sözcükle anlatalım, kıskançlık” yanıtını verdi.


KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI

 
Eğer siz mezhep bağlamında Ortadoğu’da yandaş aramaya kalkarsanız kaybedersiniz. Bu bir başka ülkenin içişlerine doğrudan müdahale ediyorsunuz demektir. Benim izlediğim dış politika Türkiye Cumhuriyeti’nin izlemesi gereken bir dış politikadır. Ben ülkemin, kendi halkımın çıkarlarını savunurum. Ama bir başka ülkenin halkına da farklı gözle bakmam”

“BELDE BELEDİYELERİNİN YENİDEN AÇILABİLMESİ İÇİN AYM’YE BAŞVURACAĞIZ”
 
“Biz bu gerekçeyle, belde belediyelerinin açılabilmesi için Anayasa Mahkemesine başvuracağız. Bunun hazırlıkları yapılıyor. Niçin büyükşehir oldukları için değil, kapatılan belde belediyelerin yeniden açılması için dava açacağız”

“BİR ERDOĞAN DOKUNULMAZLIĞI ÇIKTI”
 
Kılıçdaroğlu, milletvekilleri dokunulmazlıkları konusunda ise, kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini savundu. Kılıçdaroğlu, BDP’li milletvekillerinin PKKlılarla kucaklaştığı görüntülerin “karşılığının ne olması” gerektiğinin sorulması üzerine ise, “Elbette bunlar ömür boyu milletvekili olmayacaklar ve ya süreleri dolduktan sonra dokunulmazlıkları kalkacak zaten yargılanacaklar. Aradığımız nokta şu; bugün öyle koşullar oluştu ki, bırakın milletvekili dokunulmazlığını bir Erdoğan dokunulmazlığı çıktı.

Nedir bu? Deniz Feneri’ne el süren yanıyor. Bu da dokunulmazlık. Başbakan’a yakınsanız kimse size dokunamıyor. Bu çifte standart olmamalı. Gelsinler oturalım, dokunulmazlıklarla ilgili çalışalım, süratle yasalaştıralım mesele bitmiş olur. Eğer bir düzenleme yapmak isterlerse masaya otururuz. Dokunulmazlık alanını daraltmak istiyorlarsa biz bundan memnun oluruz, süratli bir şekilde gerçekleştiririz” dedi.
 
BAŞBAKAN’A BAYRAK SORUSU: “O BAYRAK NİÇİN 3 GÜN ÇEKİLMEDİ”
 
Kılıçdaroğlu, “Hakkari’de bir bayrak krizi yaşanmıştı. Hakkari’ye tekrar giderseniz mitingde Türk Bayrakları olacak mı?” sorusuna üzerine “Bayrak hepimizin ortak bayrağı, hiçbir Hakkarilinin de bayrağa karşı çıktığını ben duymadım, görmedim. Bu bayrak krizi nereden çıktı onu da anlamadım. Bayrağı günlük sıcak siyasetin tartışma alanı haline dönüştürmek sadece ve sadece zavallılıktır” dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a şöyle seslendi:

“Esendere Sınır Kapısı’nda Türk bayrağı indirildi mi indirilmedi mi, kaç gün indirildi o Türk Bayrağı ve Başbakan ne yaptı. Sayın Başbakan’ın bayrak sevgisini öğrenmek istiyorum ben.

Neden o bayrak 3 gün çekilmedi? Bayrak çekilmediği zaman bu ülkenin Başbakanı kimdi? Oradaki gümrükten sorumlu olan Bakan kimdi? Vali kimdi? Bunu soracağız tabi.”
 
SEÇİMLER: “BAŞARISIZ OLANIN KOLTUĞUNDA OTURMAMASI LAZIM”
 
Kılıçdaroğlu, kendisini bekleyen Belediye, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler olmak üzere yapılacak 3 seçimin hatırlatılarak, “Bu 3 seçimin en az birinde birinci çıkmanız gerektiği yorumları yapılıyor. Başarabilir misiniz?” sorusuna, “Niçin başarmayalım? Çalışırsak başarırız. Halka güven verirsek başarırız. Bizim temel kuralımız, bunun üzerine kuruludur. Halka güven vereceğiz halka inanacağız, onun değerlerine saygı duyacağız. İnancımız budur bizim. Başarısız olursak, başarısız olanın koltuğunda oturmaması lazım bu da işin kuralıdır. Benim inancımda böyledir zaten” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul için bir adayı olup olmadığı konusunda ise, “Bir değil birden fazla adayımız var. Bakın göreceksiniz İstanbul’u alacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, isim için ise erken olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adayı için de, halkın kabul ettiği, siyasal kimliği çok öne çıkmamış birini düşündüğünü ifade ederken, “MHP ile ortak aday çıkabilir mi?” sorusuna, “Halkın sevdiği bir aday dedikten sonra, MHP’nin de, CHP’nin de, DYP’linin de, eski Anavatan Partilinin de rahatlıkla oy verebileceği bir aday” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, “Hem Gül, hem Erdoğan aday olursa kime destek verirsiniz?” sorusuna, “Bizim adayımız olacak” dedi. Kılıçdaroğlu, “Olursa, Gül’e destek verir misiniz?” şeklindeki soruya ise, “Bakarız. Eğer farklı adaylar olursa farklı adayları değerlendiririz. Koşullar sadece iki adayı öngördüyse o zaman bakarız tabi” yanıtını verdi.