KIlıçdaroğlu ve İmamoğlu’ndan sürpriz İstanbul zirvesi!

KIlıçdaroğlu ve İmamoğlu’ndan sürpriz İstanbul zirvesi!
20 Ocak 2019 10:19

CHP’de İzmir düğümünün çözülmesi beklenirken, İstanbul’un ilçeleri ve İYİ Parti ile İstanbul konusunda yürütülen görüşmeler konusunda sürpriz bir zirve gerçekleşti.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla, İstanbul Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı’nın katılımıyla CHP Genel Merkezi’nde İstanbul zirvesi gerçekleştirildi.

Yaklaşık 3 saat süren zirvede, İstanbul’un ilçeleri konusunda İl Başkanlığı’nın CHP Yönetimine sunduğu isimlerle, İYİ Parti’nin İstanbul’da CHP’den istediği ilçeler masaya yatırıldı.

 

 

AKŞENER OTURDUĞU SEMTİ İSTİYOR

 
İYİ Parti başta Genel Başkanları Meral Akşener’in İstanbul’da yaşadığı semt Üsküdar olmak üzere, Eyüp, Beykoz, Kağıthane, Küçük Çekmece’nin aralarında bulunduğu yaklaşık 10 ilçeyi talep ettiği öğrenildi.

 

 

ÜÇ İLÇEDE CHP ALABİLİR DÜŞÜNCESİ

 
DÜZGÜN HABER’in edindiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan zirvede, CHP’nin doğru adaylarla, Üsküdar, Eyüp, Beykoz ve Küçük Çekmecede seçimi almaya çok yakın olduğu ifade edilerek bu ilçelerde iki partinin ayrı ayrı aday çıkarması veya bu ilçelerin CHP’ye bırakılması karşılığında başka ilçelerin İYİ Partiyi bırakılması seçenekleri masaya yatırıldı.

 

 

KILIÇDAROĞLU AKŞENER İLE GÖRÜŞECEK

 
Edinilen bilgiye göre toplantıda, CHP İstanbul’un ilçelerine ilişkin hazırladığı A, B ve C Planlarının önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sunulması kararlaştırıldı. Toplantıda, en azından Üsküdar, Küçük Çekmece ve Beykoz ilçelerinden taviz verilmemesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.

 

 

İMAMOĞLU’NDAN İSTANBUL TALEBİ

 
Kritik zirvede, İstanbul’un ilçelerinin ne zaman açıklanacağı konusu da masaya yatırıldı. CHP’nin Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı kampanyayı hızlandırmak için, İstanbul’un ilçelerinin bir an önce açıklanması için CHP yönetiminden talepte bulunduğu da öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun da en kısa zamanda İstanbul’un ilçelerinin açıklanacağı sözünü İmamoğlu’na verdiği bildirildi.