Kılıçdaroğlu, THY çalışanlarını ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, THY çalışanlarını ziyaret etti
16 Mayıs 2013 18:47

Brüksel’deki temaslarını tamamlayan ve uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türk Hava Yolları (THY)’nin yönetim binası önüne gelerek Hava-İş’in grevine destek verdi.

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, sendika kurmanın bir anayasal hak olduğunu belirterek, bu nedenle grev kırıcılığının anayasaya ve hukuka aykırı olduğunu söyledi.

“BİZ ALIN TERİNDEN YANAYIZ”

THY çalışanlarının anayasal haklarını aramaları için yasal yollardan yaptıkları eylemlere destek verdiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Çünkü biz emekten yanayız. Çünkü biz alın terinden yanayız. Emeği en kutsal değer olarak gören ve siyasal programına yapan bir siyasal partiyiz” ifadesini kullandı. Hiçbir taşkınlık yapmadan eylemlerini sürdüren Hava-İş’in grevinin kırılması veya kırılmaya çalışılmasının doğru olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, bu durumun hukuksal olarak da doğru olmadığını ifade etti. Bu nedenle sendika üyelerine destek vermeye geldiklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Yaptığınız çalışma bütün işçilere örnek olsun. Gönül şunu isterdi; bütün sendikaların başkanları burada olsalardı. Gönül isterdiki bütün işçiler burada olsalardı. Gönül şunu ister birlik olun güçlü olun beraber olun ve asla ödün vermeyin. Siz sadece bugün burada 305 arkadaşınızın işe tekrar alınması için mücadele ediyorsunuz. Kutsal bir mücadeledir. Yıllarını THY’ye veren ama hak aradığı için kapının önüne konan bir uygulamayı demokrasilerde doğru bulmayız. Bize demokrasi dersi vermeye çalışanlar için de bunu söylemek isteriz. Arkadaşlarınız için verdiğiniz mücadele için hepinizi kutluyorum. Umarım mücadeleniz başarılı olur. Biz bu süreci her dönem yakından izleyeceğiz.”

“305 ARKADAŞIMIZIN GERİ GELMESİNİ İSTİYORUZ”

Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin de, mücadelelerinin 354. günü olduğunu belirterek, işten atılan 305 arkadaşlarının işe tekrar alınması için mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi. Ayçin, Sayın Genel Başkanım iki gündür buradayız. Biz haksız hiçbir talepte bulunmadık. Öncelikle talebimiz emniyetli ve güvenli uçuş şartlarının oluşturulması ve her çalışanlarımızın hem yurttaşlarımızın tüketici haklarımızın sağladığı bir hakkı kullanmak. 305 arkadaşımızın Yargıtayca kararları onanmış arkadaşlarımızın işe iadesini sağlamak. Bunun dışında başka bir talebimiz yok. Ama ne acıdır ki iki gündür burada arkadaşlarımızla direnirken uçuş emniyetinden ve güvenliğinden yoksun uçuşlar yaptırılıyor. Gelen yanlış bilgiler ile kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor. Sanki bu şirkette hiç grev yokmuş gibi, greve katılan insanlar yokmuş gibi Türk Hava Yollarını Yönetiminin basına servis ettiği tek taraflı bilgiler ile, buradaki haklı mücadelenin üstü örtülmek, toplumdan izole edilip unutulmak isteniyor. Biz burada basının önünde de söylüyoruz. Bugüne kadar yapılan seferler tamamen kural dışı gerekten emniyetsiz ve güvensiz şartlarda yapılan uçuşlardır” ifadelerini kullandı.Ayçin, greve bin 500 çalışanın katıldığını belirterek, THY’nin 260 seferini yapamadığını da sözlerine ekledi.