‘Kılıçdaroğlu, siyasetin dengelerini sarstı’

‘Kılıçdaroğlu, siyasetin dengelerini sarstı’
5 Mayıs 2023 08:31

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, “Seçime on gün kala siyasetin rengi hızla değişiyor. Değişim daha çok muhalefet saflarında, iktidar saflarıysa adeta betonarme” yorumunu yaptı.

 

 

İktidarın ve muhalefetin söylemlerini kıyaslayan Yetkin, yazısında şu ifadeleri kullandı:

 
“Erdoğan ve ortakları alabildiğine askerî mesajlar verirken Erdoğan Twitter’deki profil resmini başkomutan üniformalı olanla değiştirirken. Kılıçdaroğlu gençlerin elleriyle sevgi sembolü kalp işareti yapmasını yaygınlaştırıyor miting meydanlarında.
Kılıçdaroğlu’nun geçenlerde günü diğer konuları arasında kalan bir çıkışı bence siyasetin dengelerini başta CHP açısından değiştirmeye çalıştığına çarpıcı bir örnekti.

Erdoğan’ın İzmir mitinginde AK Parti’nin getirdiği kumanyayı almaya yarışan vatandaşların görüntülerini paylaşan sosyal medya hesaplarına sert tepki gösterdi. Zor durumdaki vatandaşın evine bir sandviç, bir ayran götürme çabasını hor gören ‘Bizden değildir’ dedi. Oysa CHP’nin asli propaganda malzemelerinden biriydi AK Parti’nin kömür ve makarnayla ‘oy satın aldığı’ söylemi. İşe yarıyor muydu? Hayır, elitist anlayışı tatmin etme dışında bir faydası olmuyordu.”