2B mağdurları CHP grubunda konuştu

2B mağdurları CHP grubunda konuştu
5 Mart 2013 16:37

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında partililere ve Antalya’dan grup toplantısına katılan 2B mağdurlarına seslendi.

CHP grup toplantısında milletvekillerine ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 56 otobüsle Antalya’dan gelen 2B mağdurlarına konuşan Kılıçdaroğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

H&H YAYIN İZLEME
 
Konuşmasına Müslüm Gürses’in hayatını kaybetmesiyle ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Kılıçdaroğlu,  “Biz Müslüm Gürses gibi tüm sanatçıların mutlaka desteklenmesini istiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından satır başları…

 

 


KADIN DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR

Bütün kadın kardeşlerime şunu rahatlıkla söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ne yani evinize hoş geldiniz diyorum.

Kadın hayatın her alanında mücadele ediyor. Kadın hayatı değiştirir, kadın dünyayı değiştirir. CHP Genel Başkanı olarak diyorum ki, benim umudum kadınlardır. Kadınlar Türkiye’yi değiştirecektir.

Kadınların gücüne, mücadelesine inanıyorum. Sadece 8 Mart değil,  365 gün Dünya Kadınlar Günü olmalı.

TOPRAĞI İŞLERSEK, HERKESİN KARNI DOYAR


Antalya’dan çok sayıda otobüs geldi. Tarımın önemini biliyoruz. İnsan gıdasını topraktan alır. Aşık Veysel boşuna “Benim sadık yarim kara topraktır” dememiş. Toprağı ekeriz, biçeriz, ürünleri alır alınteri döker ve sonunda onunla geçiniriz. Eğer toprağı hakkıyla işleyebilirsek, herkesin karnı doyar. Tarım bu kadar önemli.

Son on yılda yurtdışından getirdiğimiz gıda ve tarım ürünü miktarı 110 milyar dolar.

Bunlar Türkiye’de ekilmiyorlar mı? Mısırı, buğdayı, soyayı, hemen hemen herşeyi dışarıdan getiriyoruz ve 110 milyar dolar ödüyoruz.

Son on yılda 3 milyon hektar arazi tarım dışı kaldı. Çünkü insanlar karşılığını alamıyor. 2002’de bir kilo buğday 30 kuruş, bir litre mazot 1 liraydı. Şimdi geldik 2013 yılına. Bir kilo buğday 60 kuruş. Bir litre mazot, 1 liradan 4 lira 60 kuruşa çıkmış.

Bir de diyorlar ki Türkiye’de herşey güllük gülistanlık. Türkiye’de herşey güllük gülistanlıksa neden insanlar Antalya’dan 56 otobüse binip Ankara’ya sorunlarını çözmek için geliyorlar?

Hollanda bizim Konya’dan daha küçük. Hollanda bir yılda 80 milyar dolar tarım ürünü ihrac ediyor. Biz Hollanda’dan ne kadar büyüğüz fakat 12 milyar dolarlık ihrac edebiliyoruz. Bunda bir sorun olmalı? Bizim her şeyimiz var, güneşimiz, işçimiz, toprağımız var. Neden biz bu kadar az üretiyoruz? Bu işte olamayan ne? Bu işte tek olmayan CHP’dir.

2B MAĞDURLARI CHP KÜRSÜSÜNDE

Bir kadın kardeşim gelsin… Hoşgeldin anacım, anlat bakalım derdini…

Konuşması sırasında Antalya’dan gelen 2B mağduru iki kadın kürsüye çağıran Kılıçdaroğlu ile kadınlar arasında ilginç konuşmalar geçti.



2B dolayısıyla mağduriyetleri dile getiren kadınlar, seslerini duyurmak için Ankara’ya geldiklerini belirterek, 2B olarak tanımlanan arazilerin ormandan açılmadığını, Osmanlı tapusuna sahip, anadan babadan kalan toprakları olduğunu söylediler.

Tek umutlarının CHP olduğunu söyleyen kadınlar, tüm milletvekillerinden destek beklediklerini dile getirdiler.

Kadınları dinleyip teşekkür ederek, dinleyici sıralarına yollayan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

 

 

 

 



Tarımla uğraşanların 2B arazileri emlak vergisi üzerinden köylüye verilmeli. İsteğimiz bu..

Neden emlak vergisi dedik? Emlak vergisini belirleyen devlet. Vatandaş kabul etmiş bedelini belirlemiş. Devletle vatandaş arasında zaten bir uzlaşma var. O zaman o bedeli kabul edelim. Köylüden taksitle parasını isteyelim, tapusunu verelim, akşam yastığa başını huzur içinde koysun.



BİZİM BİR KURUCU LİDERİMİZ VAR, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Neden CHP olarak bunu böyle düşündük. Çünkü bizim bir kurucu liderimiz var. Adı Mustafa Kemal Atatürk.

Mustafa Kemal Atatürk “Köylü milletin efendisidir” demiştir. Allah aşkına on yıldaki hale bakın, köylü milletin efendisi olacak halde mi? Ellerine kelepçe vurup yerde süründürüyorsunuz, biber gazı ve copla müdahale ediyorsunuz. Toprağını savundu diye. Toprağını savunmak vatanını savunmak demektir.



BU ÜLKENİN KADINLARI TÜRKİYE’Yİ DEĞİŞTİRECEKLER

Rahmetli Ecevit’in çok güzel bir sözü vardır belleklerimize işleyen: “Toprak işleyenin, su kullananın.” Toprak işleyecek ki ailelerde huzur olsun. Şimdi diyorlar ki toprağı ekip biçmeyin, elinizden alacağız. Ne olacak bu insanlar. Sosyal devlet fakirin fukaranın yanında olan devlettir.

Ne diyordu Mustafa Kemal Atatürk, “Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.”

Ankara’ya geldiniz, CHP grubunu şereflendirdiniz. Başımızın üstünde yeriniz var. Sizin parlamentodaki sözcünüz ve temsilciniz biziz. Her zaman her yerde  sizin çıkarlarınızı savunacağız. Eğer bir yerde eyleminiz olursa orada olacağız.

KUL HAKKI YEMEYEN HERKESİN YANINDA OLACAĞIZ

Sonuna kadar kul hakkı yemeyen herkesin yanında olacağız. Hiç merak etmeyin, siz yeter ki toprağınıza sahip çıkın. Bu ülkenin kadınları topraklarına sahip çıkıyorlar, demek ki bu ülkenin kadınları vatanlarına sahip çıkıyorlar. Bu ülkenin kadınları Türkiye’yi değiştirecekler.


AKP’nin saltanatını kadınlar yıkacak. Ferman AKP’ninse tarlalar sizindir.


Esenyurt diye bir yer var, her türlü hukuksuzluk var. Bu ülkede küçük bir kulübe yaptı diye hakkında soruşturma açılıyor, ama devasa gökdelenlerii kimse görmüyor. Siz tarlayı ekiiyorsunuz, sizi görüyorlar. Çünkü sizi para olarak görüyorlar, insan olarak görmüyorlar.

İstanbul Esenyurt’ta on binlerce yurttaş tıpkı sizin gibi mağdur. Onlar da haklarını arıyorlar. O insanların da haklarını savunacağız. Nerede bir mazlum varsa, ben hukuk adalet istiyorum diyen varsa CHP’nin kapıları sonuna kadar açıktır ona.

SIRADA ORTAĞIN DİĞERİ VAR

Dün İstanbul’da sayın Başbakan’a bir çağrıda bulundum. Tutanaklar yayınlandı ve konuşmak zorundasın sen.

ÖCALAN’IN KADER ORTAĞI ERDOĞAN

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en utanç verici belgelerinin basında yer almasının üzerinden tam altı gün geçti. Sabırla ve ısrarla Recep Tayyip Erdoğan’a soruyorum. Ortaklardan biri olan Abdullah Öcalan bugüne kadar olan süreci açıkladı. Sırada şimdi ortağın diğeri var, yani Recep Tayyip Erdoğan var. Diyoruz ki Abdullah Öcalan’ın bu süreçteki kader ortağı  olan Recep Tayyip Erdoğan, sen de bir konuş bakalım.

Erdoğan ısrarla konuşmayacağım diyor. Bugün de grupta diyor ki ben konuşmayacağım kimse konuşmasın. Kim konuşacak? Abbdullah Öcalan.

Bugün AKP grup toplantısında ilginç bir olay oldu. Recep Tayyip Erdoğan dedi ki, “Kılıçdaroğlu diyor ki yalan söyleyenden Başbakan olmaz.” Arkadan milletvekilleri alkışladı. O milletvekillerini tebrik ediyorum.

SIRTINDA TOP MERMİSİ TAŞIYAN KADINLARI UNUTMADIK

Bize soruyorlar, siz kimden yanasınız diye, biz toprağına, alın terine, çocuğuna vatanına sahip çıkan kadınlardan yanayız. Çünkü biz Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda omuzlarında top mermisi taşıyan kadınları asla unutmadık. Kadınlar dünyayı değiştirecekler. Türkiye’yi de değiştireceksiniz. Özgür bağımsız Türkiye’yi sizler kurdunuz. Kültürümüzü, yurt sevgisini sizden öğrendik. Size çok şey borçluyuz. Çünkü biz CHP’yiz, kadınların kıymetini biliriz.