Kılıçdaroğlu: Bu güzel cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız

Kılıçdaroğlu: Bu güzel cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız
28 Ekim 2022 14:07

Altılı Masa’nın çalışmalarına değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, bu güzel cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız” dedi.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı açılışına katıldı. Altılı Masa’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

– Altı lider bir aradayız. Bugün yaşadığımız şartları hepimiz biliyoruz. Zorlukları hepimiz biliyoruz. Ama hepimiz bu zorlukları nasıl aşacağımızı da biliyoruz. Aklın, bilginin, bilimin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Demokrasinin vazgeçilmez olduğunu biliyoruz. O nedenle hiçbir vatandaşımın umutsuzluğa kapılmasını istemem.

– Eğer bu ülke, en zor koşullarda Milli Kurtuluş Savaşı’nı vermiş ve büyük başarılara imza atmışsa ve attığı imza, bütün mazlum ülkelerin örneği olmuşsa ve onlar da bu bizim verdiğimiz mücadeleyi örnek alıp, kendi bağımsızlıklarını inşa etmişlerse, cumhuriyetin ikinci yüzyılında, bu güzel cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.

– Demokrasi geldiği zaman, büyüme olacaktır, kalkınma olacaktır. Hiç kimsenin yaşam tarzı, hiç kimsenin kimliği, hiç kimsenin inancı sorgulanmayacaktır. Bu ülkede yaşayan herkes, bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında, parklarında, kahvelerinde huzur içinde yaşayacaktır. Temel hedefimiz bu. Dolayısıyla umutsuzluğa kapılma gibi bir düşüncemiz asla ve asla olmamalı. Biz, Türkiye’mizi geleceğe hazırlamalıyız.