Kılıçdaroğlu: Bize milliyetçilik dersi vermeye kalkıyorlar!

Kılıçdaroğlu: Bize milliyetçilik dersi vermeye kalkıyorlar!
28 Nisan 2023 06:59

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği Tekirdağ Mitingi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘milliyetçilik’ söylemleri ile CHP’yi eleştirmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, AKP’nin Abdullah Öcalan’ın mektubunu okuttuğunu hatırlattı.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle oldu:
Tekirdağ’da 14 Mayıs’ta 61 bin 262 genç ilk defa oy kullanacak. Türkiye genelinde de 5 milyonu aşkın genç ilk kez sandığa gidecek oy kullanacak. Türkiye’nin kaderini değiştirecek. Türkiye’ye aydınlığı, özgürlüğü getirecek olan sizlersiniz. Demokrat bir yönetimi iktidara getirmek için en büyük güç sizin elinizde.

 

 

“SON ANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”
Sanki bir kişilik fark var gibi son ana kadar çalışacağız. Son ana kadar mücadele edeceğiz. Son ana kadar kul hakkı yiyenleri iktidardan göndermek için mücadele edeceğiz! Ben size söz verdim. Biliyorsunuz değil mi; Bay Kemal sözünden dönmez. Dönmeyeceğim…

Pek çok kişi atama bekliyor farkındayız. Köy okullarını yeniden açacağız, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında 100 bin öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz. Öğrenciyle öğretmeni buluşturacağız, hiç endişe etmeyin. Eğitim bir topluma sınıf atlatan en önemli faktördür. Kız çocuklarının eğitimi aynı zamanda toplumun, ailenin eğitimi demektir. 100 bin öğretmen gidecek okullarda pırıl pırıl evlatlarımızı Mustafa Kemal’in hedefiyle yetiştirecek.

Hayat pahalılığının farkındayız. Hepimiz bir değişime imza atmak zorundayız. Türkiye’yi hangi noktaya getirdiler. Ekonomi tam bir felaket pozisyonunda. İmzayı sandıkta atacağız. Gençler bütün umudum sizde. Sizler değiştireceksiniz.

Emekli, çalışan üreten, ülkenin kalkınmasına katkı sunan, primini ödeyen kişidir. Bu çabalarının sonucunda emekli aylığı alır. Önümüzde bayram var. Gideceksiniz bankada Bay Kemal’in yatırdığı 15 bin lirayı göreceksiniz. Kırsalda çalışan gençlerin ve kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet olarak ödeyeceğiz. Yeri geldiğinde de emekli olacaklar.

Sen beşli çeteye, yandaşlara çalışırsın, Bay Kemal vatandaşı için çalışır. Türk lirasını perişan ettiler. Güçlendirecek olan, Türkiye’yi zenginleştirecek olan biziz.

 

 

“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE KUCAK KUCAĞA OLANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN”
Bize milliyetçilik dersi vermeye kalkıyorlar. Açık ve net söylüyorum. Tekirdağ’dan söylüyorum, Mısır’daki sağır sultan bile duysun. Terör bir insanlık suçudur. Kimden gelirse gelsin karşıyız. Teröre lanet olsun. Terör örgütleriyle kucak kucağa olanların Allah bin belasını versin. Gideceksin mektubunu okutacaksın! Sen kim, milliyetçilik kim?