Kılıçdaroğlu: Belediye Kanunu’nun değişmesi lazım

Kılıçdaroğlu: Belediye Kanunu’nun değişmesi lazım
12 Mayıs 2021 20:12

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, amatör spor kulübü temsilcileri ile görüştü. Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Başdanışmanı ve CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut da eşlik etti.

 

 

CHP’den yapılan açıklamada, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, amatör spor kulübü temsilcileri ile video konferans toplantısında bir araya geldiği bildirildi.

Amatör spor kulüplerinin yaşadıkları sorunları dinleyen Kılıçdaroğlu, spor dünyasının sorunlarını bildiğini, spor tesisi yetersizliğinin farkında olduklarını ve bu alana yeteri kadar kaynak ayrılarak yeni tesislerin yapılmasını umut ettiklerini söyledi.

 

Belediye gelirlerinin yetersiz olduğunu ve belediye gelirleri kanunu çıkartılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Temel sorun şuradan kaynaklanıyor; belediyelerin gelirleri yetersiz. Bir belediye gelirleri yasası çıkması lazım. Belediyelerin sağlıklı, tutarlı gelir kaynaklarına ulaşması lazım. O zaman belediyeler mutlaka kendi beldelerinde spor tesisleri yapacaklardır. Belediye Kanunu’nun değişmesi lazım, bu konuda söz verilmesine ve bazı çalışmalar yapılmasına karşın sağlanamadı. Bir de Anayasa’mızın 58. ve 59. maddeleri gençlik ve sporla ilgili. Hangi yaş grubunda olursa olsun hepimizin spora ihtiyacı var”.