Kılıçdaroğlu: Bedeli ne olursa olsun o 418 milyar doları alıp bu ülkenin kasasına koyacağız

Kılıçdaroğlu: Bedeli ne olursa olsun o 418 milyar doları alıp bu ülkenin kasasına koyacağız
3 Şubat 2023 09:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında konuştu.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

“Her şey burada yok bu bir ortak mutabakat metni, altı liderin evet biz bunu yapacağız dediği bir metin. Burada neyi öngörüyoruz? Türkiye’nin teknoloji devrimini yakalamasını, üniversitelerin özerkliğini, adaleti, hukuku öngörüyoruz. Türkiye’de bir kez daha yolsuzluk olmasın diye bizim parlamentoda yeni bir yasal düzenleme yapmayı öngörüyoruz. Ele aldığımızda meseli yolsuzluklar konusunda gelir dağılımı istihdam yaratma konusunda üreticilerin üretmesi konusunda duyarlıyız. Yani birden fazla konumuz var. Eksiğimiz olabilir elbette. Onları da saygıyla karşılarız. Hayat dediğiniz durağan değildir her değişim yeni krizler yaratabilir. Önemli olan bir araya gelip sorunları çözelim demek. Devleti bir kişiye teslime derseniz bunu bir kişi yapamaz. Cumhur İttifakı’nın böyle bir çalışması var mı? Bir masa etrafında Türkiye’nin sorunlarını tartıştılar mı? Tam tersine Millet İttifakı’nı nasıl dağıtırız diye. Biz ne yaptık. Gayet sakin bir araya geldik bir program yaptık.

 

 

Mutabakat metnine yönelik “talimatla dışarıdan yazdırıldı” iddiasına tepki

 
“(Bu metin talimatla dışarıdan yazdırılan bir metin mi?) Tek kelimesi değil. Hangisi dışarıdan alındı. Çiftçiye ektiği ürünün karşılığını vermek dışarıdan talimat almak demek mi!

 

 

“Niye yok edeyim savunma sanayiini!”

 
“Damat (Selçuk Bayraktar) İkitelli’de fabrika açtığında ilk ben gittim, babasıyla görüştüm. Neden bu yatırımları yok etmek isteyeyim? Niye yok edeyim savunma sanayiini! Tank-palet fabrikasını kime verdile? O fabrikayı şanlı Türk ordusuna verilmesini savunan kim? Ya Allah aşkına bunların tarım bakanı Fransa’ya gidip Fransa tarımına yaptığı katkılar nedeniyle ödül alan bu değil mi?

 

 

“Bedeli ne olursa olsun 418 milyar doları alıp bu ülkenin kasasına koyacağız”

 
“Sayıtay’ın raporlarını alıp bakacağız, 418 milyar dolar paranın nerelere iç edildiğini o raporlarda görmek istiyoruz. Bedeli ne olursa olsun 418 milyar doları alıp bu ülkenin kasasına koyacağız.

 

 

AYM Başkanı Zühtü Arslan’a tebrik

 
“Soygun düzeni var. 418 milyar dedik biz bulduk ama belki çok daha fazla. Siz rüşvet soruşturulmayacak diye kanun çıkarırsanız. AYM’ye gittik buradan çağrı yapıyorum, sayın başkanı da yürekten kutlayalım.

 

 

“Yargı kirlenirse ve yargı görevini yapmazsa devlet organize suç örgütüne dönüşebilir”

 
“Rakip dediğiniz kim! İrfan Fidan İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı yaptı kimin talimatlarını yaptı Erdoğan’ın Yargıtay’dan yıldırım hızıyla AYM’ye çıktı. Bu olmaz. Bu yargıyı zedeler. Ayıp olan ne? Onun YAPTIĞI ayıp değil o zaten bütün duvarları yıkmış vaziyette, beni asıl yaralayan Yargıtay’ın o kişiyi seçmiş olmasıdır. 100 kusür yıllık bir kurum Yargıtay. Gelecekleri örfü olmadı gereken bir kurum bir talimatla alıyor bir kişiyi Yargıtay’da bir kararın altına imza atmadan bu beyefendiyi atıyorlar. Niye atıyorlar? Kendi talimatlarını yerine getirecek hakim bulmak için. Yargı kirlenirse ve yargı görevini yapmazsa devlet organize suç örgütüne dönüşebilir. Türkiye’nin geldiği noktalardan biri de budur. Bürokrasinin bu kadar çürüdüğünü bizim tarihimizde hiç görmemiştik. Ben o zatın yemin törenine de katılmadım.