Kılıçdaroğlu: Başçalan adam bile değil

Kılıçdaroğlu: Başçalan adam bile değil
12 Mart 2014 16:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hükümet istifa eder mi? Hükümetin istifa etmesi için adam olması lazım. Başçalan adam mı? Adam bile değil. Ar damarı olması lazım, utanma duygusu insana özgüdür. Bunlarda ar damarı yok” ifadelerini kullandı.

 

 
Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Meydanı’nda, düzenlediği mitingde, CHP iktidara gelirse istikrarın bozulacağının, doların yükseleceğinin, maaşların ödenemeyeceğinin söylendiğini hatırlatarak, “Şimdi ben size sesleniyorum; benim oğlumun evinde 1 milyon dolar para asla olmayacak, diyorum. Benim hiçbir bakanımın oğlunun, kızının yatak odalarında milyarlarca dolar olmayacak. Çiftçi ürettiği ürünün karşılığını alacak. Emekli bu ülkede onuruyla yaşayacak. En geç 2 yıl içinde bütün üniversite öğrencileri 1’er 2’şer kişilik odalarda kalacak” dedi.

 

Ülkenin en temel sorununun, kirli siyaset olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

 

“Bir siyasetçi, siyaset yaparken zenginleşiyorsa, bilin ki, halk fakirleşiyordur. Neden? Parayı hortumluyor da onun için. Parayı kendi için, yakınları için kullanıyor demektir. Balık baştan kokar. Baştaki hırsızsa diğerleri de malı götürür. Anayasa suçu işliyorlar, Anayasa’yı çiğnediler. Onlar devleti yıktılar, biz yeniden inşa edeceğiz, vatandaşa hizmet etmek üzere. Türkiye’yi yönetmek çok mu zor? Hayır. Bir ülkenin kurumları çalışırsa hiçbir sorunumuz yok ki zaten. Mahkemeler adalet dağıtırsa kimin ne derdi olacak? Vergi dairesi doğru düzgün çalışırsa kimin ne derdi olabilir? Emniyet vatandaşın hizmetinde çalışırsa kimin ne derdi olabilir? Biz zaten böyle bir devlet istiyoruz.”

 

 

“ADAM YERİNE KOYMADIĞIM İÇİN NE SÖYLERSE SÖYLESİN”

 

“Bugün 12 Mart. Bir darbenin olduğu, gencecik fidanların darağacında asıldığı gündür. Biz hiçbir darbeyi kabul etmeyiz. Onlar geldiler şimdi darbe yaptılar, hukuk darbesi yaptılar. Hukuku kaldırdılar, adaleti katlettiler” diyen Kılıçdaroğlu, “Hükümet istifa” sloganlarına da şöyle yanıt verdi:

 

“Hükümet istifa eder mi? Hükümetin istifa etmesi için adam olması lazım. Başçalan adam mı? Adam bile değil. Ar damarı olması lazım, utanma duygusu insana özgüdür. Bunlarda ar damarı yok ki. Oturuyor, kalkıyor bir sürü hakaret ediyor. Etsin, hiç önemli değil. Adam yerine koymadığım için ne söylerse söylesin. Eskiden ben bunu adam yerine koyup ‘Arkadaş sen kendine güveniyorsan, senin istediğin televizyon kanalında çıkalım milletin önüne. Vatandaş dinlesin, kararını versin’ diyordum. Ama 17 Aralık’tan sonra onunla aynı televizyon kanalında çıkmam, onun elini sıkmam, ona Başbakan demem. Yeni unvanı Başçalan’dır.”