Kılıçdaroğlu ’24 Haziran gecesi İnce’yi Genel Merkez’e çağırdık gelmedi’ dedi ama…

Kılıçdaroğlu ’24 Haziran gecesi İnce’yi Genel Merkez’e çağırdık gelmedi’ dedi ama…
11 Eylül 2018 11:35

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, önceki gün CHP’nin 95’inci yılı nedeniyle Ankara’ya gelen il başkanlarıyla toplantıda bir araya geldi. Basına kapalı toplantıda Kılıçdaroğlu’na çok sert eleştiriler getirildi.

 

 

 

İl başkanları Kılıçdaroğlu’na, tabanda bir güvensizlik olduğunu belirtti. İl başkanları, İnce’nin adaylığının ardından yaşanan tartışmaları gündeme getirdi. “4 ayda ne değişti, cumhurbaşkanı adayımıza güvensizlik duyduğunuzu söylediniz. İnce’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında harcamak, yem yapmak için mi cumhurbaşkanı adayı yaptınız? Sizin bile güvenmediğiniz bir isim nasıl olur da Türkiye Cumhuriyeti’ne cumhurbaşkanı adayı olabilir? İnce sizin güveninizi sarsacak ne yaptı?” diye sordu.

 

 

İnce’yi güvendiği için aday yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu ise, “Ben güvendim yaptım. Önemli olan kitlenin güvenini sağlamak” dedi. Seçim gecesini iyi yönetemediklerini itiraf eden Kılıçdaroğlu, İnce’nin 24 Haziran gecesi genel merkeze gelmesi gerektiğini ve davetlere rağmen İnce’nin buna cevap vermediğini kaydetti.

 

Ancak İnce dün akşam katıldığı Tarafsız Bölge programında Kılıçdaroğlu’nun sözlerini “Seçim gecesi ya da seçimden sonra Kılıçdaroğlu beni çağırdı da ben gitmemişim, böyle bir şey asla olmadı Ben medyadan duydum bunu.” diyerek yalanladı.