Kılıçdaroğlo Sayrkozy'yi uyardı

Kılıçdaroğlo Sayrkozy'yi uyardı
22 Aralık 2011 09:15

CHP Lideri, ‘Bu eylem Türkiye’yi şu veya bu şekilde üzmez ama
Sarkozy’nin hareketi Fransız ihtilaline düşürdüğü gölgedir’ dedi

CHP Lideri, ‘Bu eylem Türkiye’yi şu veya bu şekilde üzmez ama
Sarkozy’nin hareketi Fransız ihtilaline düşürdüğü gölgedir’ dedi

 

ERMENİ soykırımını inkara ceza öngören yasa bugün Fransa Parlamentosu’nda oylanacak. Tüm Türkiye’de, Fransa’ya karşı tepkiler ve sert eleştiriler yükselirken bir uyarı da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Kılıçdaroğlu, Sorkzy’nin seçim öncesi oy toplamak için inatla gündeme getirdiği 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifine ilişkin olarak, ‘Bu eylem, Türkiye’yi şu veya bu şekilde üzmez ama Fransa kendi tarihine bir anlamda ihanet etmiş olur” dedi. Kılıçdaroğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinin ardından Swiss Otel’den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Lideri, yasa teklifiyle ilgili bir soru üzerine, ‘Fransa’nın özellikle Sarkozy’nin son hareketi 1789 Fransız İhtilali’ne düşürdüğü bir gölgedir. Aslında bu eylem, Türkiye’yi şu veya bu şekilde üzmez ama Fransa kendi tarihine bir anlamda ihanet etmiş olur” dedi.

 

Dostluk Grubu’ndan istifalar

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliğinden istifa etti. Özgündüz, TBMM Başkanlığına sunduğu dilekçesinde, ‘Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliğinden, Fransa Parlamentosunca gündeme alınan ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. maddesinde tarif edilen ‘ifade özgürlüğü’ hakkını ihlal eden, haksız ve asılsız, sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili yasa tasarısını protesto etmek amacıyla istifa ediyorum” dedi. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da, ‘Fransa ile başka zeminlerde bunun mücadelesini sürdürmek gerekir. Fransa parlamentosu üstüne düşeni yapmış olsaydı, dostluk komisyonu üzerine düşeni yapmış olsaydı grupta kalmayı dünürdüm ama Fransa’dan böyle bir yaklaşım görmedik. O yüzden dostluk grubundan ayrılırım.’ diye konuştu.

 

Filistin’de destek

KILIÇDAROĞLU, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a, Türkiye’nin Filistin’e her türlü yardım ve desteği yapması konusunda hükümete destek verdiklerini ve bu konuda atılacak her adımı CHP olarak destekleyeceklerini ilettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, çalışma ziyareti için Ankara’da bulunan Abbas ile konakladığı otelde görüştü. Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Abbas ile İsrail-Filistin ve Ortadoğu konularını görüştüğünü söyledi.