Kerkük’te IŞİD mevzilerine hava saldırısı

Kerkük’te IŞİD mevzilerine hava saldırısı
12 Ekim 2014 20:08

Irak ordusu ve koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bugün saat 14.30’dan itibaren Kerkük sınırlarında bulunan Molla Abdullah ve Beşir çevresindeki IŞİD mevzilerini bombaladığı açıklandı.

 

Orak’taki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Irak Hava Kuvvetleri ve koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları bugün saat 14.30 sıralarında Kerkük çevresinde bulunan IŞİD mevzilerine yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonun Kerkük sınırlarında bulunan özellikle Molla Abdullah ve Beşir bölgesindeki IŞİD mevzileri ve merkezlerinin hedef aldığı ifade edildi. Güvenlik yetkilileri, operasyonun ikinci kısmında ise Kerkük’ün Hawice ilçesine bağlı Reşad, Ebasi ve Tilwerid köyleri çevresinde bulunan IŞİD merkezlerinin hedef alındığını ifade etti. Hava bombardımanının çok şiddetli olduğunu kaydeden yetkililer, aldıkları bilgiye göre IŞİD’in operasyonda çok sayıda kayıp verdiğini söyledi.

 

Bu arada Irak Hava Kuvvetleri’nin ABD yetkililerinin işbirliği ile dün gece Kerkük’ün Dakuk bölgesinde bulunan IŞİD hedeflerini bombaladığı açıklandı.