Kasap et derdinde koyun can derdinde!

Kasap et derdinde koyun can derdinde!
4 Haziran 2013 10:37

Kasap et derdinde koyun can derdinde

Türkiye Başbakan Tayyip Erdoğan’ın anti-demokratik tavır ve
yöntemleri sonrası ayağa kalkmışken, dün akşam üzeri polis, Ankara sokaklarında Diyarbakır’dan gelen
takviye toma ve akreplerle halka zulm ederken, CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’ndan çekilen bir SMS
mesajı herkesi şaşırttı!

Mesaj sonrası CHP’li okurlar H&H’yi telefonla arayarak
tepkilerini dile getirdiler.

İşte o SMS:

”Yerel yönetimlerde aday olacakların son başvuru tarihi 05
Haziran 2013 olarak belirlenmiştir.
Bilgilerinize.”

Polis şiddetinin arttığı saat: 18:36 civarı gelen mesaj ile
partililer adeta şoka uğradı.

Ülke yanarken, her yerde halkın demokratik direnişi sürerken,
birilerinin akıllarına
belediye meclis üyeliği aday adaylıklarının gelmesi gayet
düşündürücü…

Tüzükte de yeri olmayan bu uygulamaya zaten tepkili olduklarını
belirtten partililer,
böyle bir dönemde bu SMS’in gelmesinin ”Kasap et derdinde koyun
can derdinde”
sözünü
akıllara getirdiğini ifade ettiler.

CHP’de önümüzdeki yerel seçimlerde aday olmak isteyen erkek adaylardan eğitim adı altında  500 TL, kadın ve engelli parti üyelerinden ise 250 TL talep ediliyor. Ancak, H&H’ye ulaşan ve para ödeyerek bu eğitime katılan birçok CHP’li okurumuz, eğitimde verilen konuları eğitimi veren kişilerden çok daha iyi bildiklerini belirterek uygulamadan kaynaklanan şikayetlerini dile getirdiler. 

Her ne kadar haberimizde Çankaya İlçe Başkanlığı’nı eleştirsek de, Çankaya İlçe Başkanlığı’nın  ofisimize çektiği faksta belirttiği üzere, mesaj konusu yazı kendilerine 03.06.2013 tarihinde ve 2013/1502 sayı ile Cumhuriyet Halk Partisi Genle Sekreterliği  ve Genel Başkan yardımcısı Perihan Sarı’nın imzasıyla ulaştırılmış ve Türkiye genelinde  İl Başkanlıkları uyarılmıştır. 


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı

Sorumlu habercilik anlayışımız gereği uyarı yazısını aynen yayınlıyoruz ve yukarıda Çankaya İlçe Başkanı’na sorduğumuz soruları  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreterliği’ne ve Genel Başkan Yardımcısı Sayın Perihan Sarı’ya da soruyoruz:

Ülkemizin kritik süreçten geçtiği bir dönemde, bütün CHP’liler sokaklarda direniş gösterirken, Yerel Yönetimler Seçimi Aday Adayları eğitim programının Haziran ve Temmuz aylarını kapsayan devrelerine ilişkin son başvuru tarihi belirlenmesine bugün mü ihtiyaç duydunuz?

Organizasyonların aksamadan sürdürülmesi amacıyla eğitimler için 05.06.2013 Çarşamba günü yani yarın akşam saatlerine kadar tamamlanması gerekmektedir denmekle birilerinden birşeyler mi kaçırmaktasınız?

Partimizin iktidara giden yolda Yerel yönetimlerde daha geniş aday başvurusuyla mı başarı sağlayabilirsiniz?

Bu konulardan kimseyi haberdar etmeyerek millet sokakta direnirken oldu bittiye getirilip aday olmak isteyen değerli kadroların önünü keserek ben sen bizim oğlan misali çalışmalarınızı sürdürmeyi mi amaçlıyorsunuz?

 
Bu sorulara ilgililerin cevap vermelerini Halkın Habercisi olarak bekliyoruz.

NOT: Konuyla ilgili bilgi almak için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Perihan Sarı’nın özel kalemi H&H yöneticileri tarafından aranmış, özel kalemden gün içerisinde dönüleceği söylenmesine rağmen dönüş yapılmamıştır.

Yine soruyoruz ülkemizin kaos ortamında bulunduğu bugünlerde ilçelerin zan altında bırakılmaması için bu başvuruların daha ileri bir tarihe ertelenmesini genel merkezden bekliyoruz. Bu yerel yönetimlerde daha geniş katılımın olmasını sağlayacaktır.