Karoğlu’na büyük ödül!

Karoğlu’na büyük ödül!
4 Mayıs 2017 11:43

Yedi yıldır düzenlenen Konya Vizyon Ödül Geceleri’nin bu seneki başarı listesinde ressam-akademisyen Alaybey Karoğlu da yer alıyor. Bu seneki teması “Mevlana Hoşgörü ve Barış” olarak belirlenen Vizyon Ödülleri’nin 3 Mayıs’ta gerçekleştirilen töreninde Prof. Dr. Alaybey Karoğlu’na Barış, Kültür ve Sanat Ödülü layık görüldü. Gecenin tanınmış davetlileri arasında Sümer Ezgü, Zara ve Emin Olcay gibi isimler de yer aldı.

 

 

 

 

Mevlana Hoşgörü Barış ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Vizyon Ödülleri’nin bu seneki sahipleri belli oldu. Semih Sergen, Serdar Gökhan ve Orhan Gencebay’a Onur Ödülü verilirken, İTÜ Devlet Konservatuarı’nda görev yapan usta saz sanatçısı Erol Parlak, tiyatro oyuncusu Emin Olcay, halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü ve Prof. Dr. Alaybey Karoğlu da kültür sanat ödülüne layık görüldüler.

 

aaa

 

Prof. Dr. Alaybey Karoğlu

 

 

1961 yılında Trabzon’da doğdu. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1986’da Yüksek Lisans ve 1988’de Sanatta Yeterlilik eğitimlerini tamamladı. 1990 yılında Yardımcı Doçent unvanıyla, Selçuk Üniversitesi Resim- İş Eğitimi Bölümü’nün başkanı oldu. On üç kez kişisel sergi açtı ve yirmi iki kez uluslararası sergilerde yer aldı. 2011’den bu yana Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Karoğlu aynı zamanda Trabzon Spor kongre üyesidir.