Karamollaoğlu: Doğru zamanda doğru adama ihtiyaç var ama bugünkü adama değil

Karamollaoğlu: Doğru zamanda doğru adama ihtiyaç var ama bugünkü adama değil
26 Nisan 2023 14:10

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Afyonkarahisar’daki seçim mitingine katıldı.

 

 

Gültekin Uysal’ın arkasından kürsüye Karamollaoğlu geldi. Karamollaoğlu, “Doğru zaman, doğru adam diyorlar. Çok da doğru söylüyorlar. Doğru zamanda doğru adama ihtiyaç var ama bugünkü adama değil. Bu sistemin kurucusu, bu sistemin manisi olan arkadaşlar tek adam rejimini zorla dayattılar. Bugün bu dayatmanın bedelini ödüyoruz. Bundan kurtulmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

 

Saadet Partisi lideri açıklamasının devamında şunları kaydetti:

 

“Ecevit ve Erbakan koalisyonlarında muazzam adımlar atıldı. En önemli atılan adımlardan bir tanesi: 2 sene önce afyon ekimi yasaklanmıştı. İlk atılan adımlardan bir tanesi afyon ekimini serbest bırakmak. Afyonkeş yetiştirmek için değil. Afyon ilaç sanayinin temelini oluşturur. Alkoloid fabrikası da bunun için Afyon’da kurma kararı atıldı. Temel atma töreninde buradaydım o gün. Bugün de atılması gereken bir çok temel var.

Biz Türkiye’nin yaşanabilir bir ülke olmasını hayal ediliyoruz. Her görüşten arkadaşımız ‘ne kadar güzel bir memlekette yaşıyoruz’ diyebildi. Bunun gerçekleşmesi için en önemli adım adaletin tesisidir. Adalete güven olmadan bir ülkede, huzur, barış olmaz. Bizim inancımızda eğer bir yanlış yaparsa ilk dava açılması gereken insan bizzat cumhurbaşkanının kendisidir.”