Kapkaç yapıp adliyeye kaçtılar

Kapkaç yapıp adliyeye kaçtılar
15 Ağustos 2013 11:50

Adana’da Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanıp, ‘6 ay kamu hizmeti’ yapma cezasıyla tahliye edilen 26 yaşındaki Ömer Özgün ile 25 yaşındaki Samet Uslu, hırsızlık yaptığı iddiasıyla suçüstü yakalandı.

 

 

Şüphelilerin öğle tatilinde caddeye çıkıp, kırmızı ışıkta bekleyen otomobillerin sürücüsünü oyalayıp çantaları çaldıktan sonra adliyeye girerek izlerini kaybettirdiği anlaşıldı.

İnönü Caddesi’nde dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, otomobili ile şehir merkezinde ilerleyen 33 yaşındaki A.E. kırmızı ışıkta durdu. Bu sırada, otomobile yaklaşan şüphelilerden Ömer Özgün adres sorma bahanesi ile A.E.’yi oyalamaya başladı. A.E.’nin dikkatinin dağıldığı sırada otomobilin arka kapısını açan Samet Uslu ise koltuğun üzerinde duran çantayı alıp kaçmaya başladı.

Çantasının çalındığını son anda fark eden A.E., durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Güven Timleri, eşkali verilen Özgün ile Uslu’yu adliye binasına girerken yakaladı. Ellerindeki kadın çantası ile birlikte yakalanan şüpheliler gözaltına alındı.

Ekiplerin yaptığı araştırmada Özgün’ün 5, Uslu’nun ise 30 ayrı suçtan poliste kaydı olduğu belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanıp, ‘Adliyede 6 ay kamu hizmeti’ yapma cezasıyla tahliye edildiği ortaya çıktı. Şüphelilerin öğle tatilinde caddeye çıkıp, kırmızı ışıkta bekleyen otomobillerin sürücüsünü oyalayıp çantaları çaldıktan sonra adliyeye girerek izlerini kaybettirdiği anlaşıldı.

Son 1 ayda aynı yöntemle 4 olaya karıştığı belirlenen şüpheliler, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.