Kamer Genç, Gül ve Erdoğan'a meydan okudu: Cumhurbaşkanı ben olacağım!

Kamer Genç, Gül ve Erdoğan'a meydan okudu: Cumhurbaşkanı ben olacağım!
14 Şubat 2013 00:35

CHP’li Kamer Genç: “Rakiplerim Gül ve Erdoğan olursa işim çok daha kolay.”

 

“Cumhurbaşkanlığına adayım” diyen CHP’li Genç meydan okudu. Siyasetin en renkli simalarından Kamer Genç, “Adaylığım Türkiye için şans… Günü gelince Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan’ın yolsuzluklarını açıklayıp, onları perişan edeceğim” dedi.

Gün geçmiyor ki CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’ten çarpıcı bir iddia ve açıklama gelmesin… 1980’den bu yana siyasetin içinde olan ve her daim en renkli simalardan biri olma özelliğini koruyan Genç, şimdi de cumhurbaşkanlığına aday… En son Yunanistan’ın Türkiye’ye ait 16 adayı işgal ettiği iddiasını gündeme taşıyan Genç Sözcü gazetesinden Nil Soysal’a konuştu. 


İŞTE GENÇ’İN O AÇIKLAMALARI

 

 

 

Cumhurbaşkanlığına adaylığınızı açıkladınız geçen ay…

Bu benim en doğal hakkım. Türkiye’de bugün benim kadar hayatın içinden gelmiş bir insan yok. Köyde doğup büyüyen, inşaatlarda amelelik yaparken yüksek öğrenimini tamamlayan, çalışma hayatına Maliye’de başlayan bir insan olarak hayatı gayet iyi tanıyorum.

 

Parti Meclisi’nden onay almanız gerekmiyor mu?

20 milletvekilinin onayını aldığınız zaman aday olabilirsiniz. Partili arkadaşlarımla konuştum, destekleyecekleri konusunda söz veren çok. Sayın Kılıçdaroğlu’na da söyledim. Asgari iki turda seçilecek. İkinci turda karşımdaki adayı perişan edeceğime inanıyorum.

 

 

Ama önce başkanlık sistemi var Türkiye’nin önünde. “Davar değil ki güdesin” demiştiniz siz de…

Bu, demokrasiye, insan haklarına inanan, halka saygısı olan bir kişinin ortaya atabileceği bir düşünce tarzı değil. Tayyip, ‘Tek yönetici olacağım. Türk usulü başkanlık sistemini getireceğim’ diyor. Vekili, Meclis’i, bakanları, bürokratları kendisi seçecek. Canı isterse rakiplerinin malına mülküne el koyacak. Belki hapse atacak.

 

 

Var mı savaş tehlikesi?

Türkiye özellikle toprak bütünlüğü anlamında çok büyük tehlike altında… Tayyip, 12 Haziran seçimleri öncesinde Barzani’yle anlaştı. Doğu ve Güneydoğu’da Barzani’nin de yardımıyla yalnız AKP oy aldı. AKP’yi ayakta tutan, Kürtlerden aldığı oydur.