Kadınlardan iki bakana tek yanıt: Gölge etmeyin başka ihsan istemez

Kadınlardan iki bakana tek yanıt: Gölge etmeyin başka ihsan istemez
4 Ocak 2015 10:55

Kadınların ‘annelik kariyeri’ni merkeze alması gerektiğini savunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile kadın cinayetlerini ‘sağır sultanın bile duymasından’ rahatsızlık duyan Aile Bakanı Ayşenur İslam’a yazılı bir açıklamayla yanıt veren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, “Kadın mücadelesine gölge etmeyin başka ihsan istemez” dedi.

 
Müezzinoğlu kadınlar öldürülürken tek bir laf etmedi

 

Platformun internet sitesinde yer alan açıklamada, kadınların alması gereken kararları kendisi almaya çalışan Müezzinoğlu’nun, kadınlar kendi hayatlarına dair karar vermek istedikleri için öldürüldüğünde ağzını açıp tek bir laf etmediği savunuldu.

 
Bakan İslam’ın açıkladığı veri yalan

 

 

Platform olarak, kadına yönelik erkek şiddetine ilişkin yıllardır istatistiki veri talep ettikleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan olumsuz yanıt almalarına karşın, Bakan İslam’ın 2014 yılında Türkiye’de 170 kadının öldürüldüğüne yönelik ifadesine dikkat çekilen açıklamada, “Bu veri yalandır. Bakanlık bu verileri hangi kaynağa dayandırdığını açıklamalıdır” denildi.

 
Neden tek bir soruya bile tahammül edemediniz?

 

 

 

İslam’ın kadına yönelik şiddeti önlemek için bir kez daha ‘erkeğin eğitimi’ önerisini gündeme getirmesi ‘manidar’ bulunurken, kendisine şu sorular yöneltildi:

 

 

“Neden Kadın ve Adalet Zirvesi’nde tek bir soru sorulmasına bile tahammül edemediniz?

Neden İstanbul Sözleşmesi toplantısında kadın örgütlerinin iradesini yok saydınız?

Kadınların kadın cinayetlerini durdurmak için öne sürdüğü kararları ve talepleri neden görmezden geliyorsun?”

 

 

Kadın cinayetlerini ‘Ayşenur İslam zihniyeti’nini durduramayacağı’ vurgulanan açıklamada iki bakana, “Bizim mücadelemize gölge etmesinler, çekilsinler” diye seslenildi.

 

 

Kaynak: Diken