Kaçak Saray’la mücadele mimarları hedef yaptı

Kaçak Saray’la mücadele mimarları hedef yaptı
29 Haziran 2015 09:10

Mimarlar Odası yandaş medya tarafından hedef haline getirilirken odadan yapılan açıklamada karalama kampanyasına karşı hukuk mücadelenin süreceği vurgulandı.

 

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kaçak Saray’da verdiği iftarda kullanılan masa ve koltuğun maliyetinin yüz binlerce TL olduğunu kamuoyuna duyuran Ankara Mimarlar Odası, son dönemde yandaş medyada karalama kampanyalarının yürütüldüğüne işaret ederek “Toplum nezdinde karalama ve hedef göstermeye çalışan açıklamaları kınıyor; her türlü hukuksuzluk ve hak gasbı karşısında demokrasi ve hukuk mücadelemizi sürdürmekte kararlı olduğumuzu vurguluyoruz” değerlendirmesini yaptı.

 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyeti ve statüsü konusunda yaptığı çalışmalarla kamuoyunda ses getiren ve başkanlığı Tezcan Karakuş Candan’ın yaptığı Ankara Mimarlar Odası, son olarak Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanı ve beraberindekilere verdiği iftar yemeğindeki harcamalara dikkat çekmişti. Odanın lüksü gözler önüne seren çalışmanın ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamayla birlikte oda yandaş basının hedefi haline geldi

 

Açtıkları davalarla başta Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’i rahatsız eden Ankara Mimarlar Odası birkaç gündür, iktidara yakın gazetelerde “Türkiye’nin dev projelerine taş koymakla” suçlandı. Erdoğan’ın başdanışmanı Yiğit Bulut’sa dünkü köşesinde, “Mimarlar Odası için savcılara sesleniyorum; İsrail ve istihbarat örgütü uzantıları ile alışverişleri ne?” ifadelerini kullandı.

 

Mimarlar Odası tüm bu gelişmeler üzerine yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, AKP iktidarının kamuoyuna mega projeler olarak tanıttığı, gerçekte doğa, kültür ve kent katliamı anlamına gelen 3. köprü, 3. havalimanı, Kanal İstanbul, nükleer santrallar, kentsel dönüşüm kararları ve Kaçak Saray’a karşı yürütülen hukuk mücadelesini engellemek için her yola başvurduğunu ve kendi politikalaırı önünde engel olarak gördüğü meslek kuruluşlarını hedef aldığını kaydetti.

 

Açıklamada, tek merkezden alınan talimatla hareket eden iktidar yanlısı medya organlarında ve sosyal medya üzerinden Ankara Mimarlar Odası’nın hedef gösterildiği, karalama kampanyaların düzenlendiği ve oda yöneticilerine tehditlerde bulunulduğu ifade edildi.

 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet