Jammer'li hırsızlar güvenlik kamerasında

Jammer'li hırsızlar güvenlik kamerasında
15 Mart 2013 00:12

İstanbul’da jammer cihazı kullanarak kilitlenmesini engelledikleri araçları soydukları iddia edilen 2 şüpheli, polis tarafından yakalandı.

 

 

 

Şüphelilerden birinden çalıntı olduğu tespit edilen oto teypleri ile navigasyon ve oto müzik sistemleri ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ilk operasyon Bayrampaşa’da düzenlendi. Şüphe üzerine durdurulan araçta bulunan Emrah A.’nın daha önce polise 7 kez geliş kaydı bulunduğu anlaşıldı. Polis otomobilde oto teypleri ile navigasyon ve oto müzik sistemleri ele geçirdi. Şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Oto hırsızlık Büro Amirliği ekipleri ikinci operasyonu ise Bakırköy’de düzenlendi. Polisin yakalandığı Ramazan S.’nin (43), daha önceden 23 kez polise geliş kaydı bulunduğu, ayrıca 30 ayrı mahkeme tarafından da arandığı belirlendi. Şüphelinin yakalandığı otomobilin ve üzerinden çıkan ehliyetin de çalıntı olduğu anlaşıldı. Büyük alışveriş merkezleri otoparklarında hırsızlık yaptığı öğrenilen Ramazan S.’nin elindeki jammer cihazı ile araçların uzaktan kumanda ile kilitlenmesini engellediği, kurbanların kilitlediklerini sanarak uzaklaşmasının ardından hırsızlıkları gerçekleştirdiği belirlendi.

 

 

Güvenlik kameraları tarafından da yaptığı hırsızlıklar sırasında görüntülenen Ramazan S., suçlamaları kabul etmedi. Poliste hakkında 12 hırsızlık dosyasından işlem yapılan şüpheli Ramazan S. adliyeye sevk edildi.

 

 

Vatandaşları uyaran yetkililer otomobillerini park ettiklerinde mutlaka kilitlenip kilitlenmediğini elleriyle kontrol etmelerini istediler.