İTO önünde maaş alamayan işçilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale

İTO önünde maaş alamayan işçilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale
19 Ocak 2013 00:20

Teknopark İstanbul inşaatında çalışan ve ücretlerini alamadıklarını ileri süren bir grup işçi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önünde direniş çadırı kurdu.

 

 

 

 

 

 

 

Pendik’te yapımı devam eden Teknopark İstanbul inşaatında çalıştıklarını ve ücretlerini alamadıklarını öne süren yaklaşık 50 işçi, saat 12.30 sıralarında Eminönü’ndeki İTO binası önüne gelerek basın açıklaması yaptı. İki hafta önce de İTO önünde basın açıklaması yapan ve içeriye girmek isteyince polisin müdahalesiyle karşılaşan işçiler, bu kez binanın önünde direniş çadırı kurdu.

 

 

 

 

Grup, “Aylardır ücretlerimizi alamadık. İşte Teknopark İstanbul projeniz. Direne direne kazanacağız” cümlelerinin yazılı olduğu pankartı açtı.

 

 

POLİS BİBER GAZI VE COPLA DAĞITTI

 

Yapılan açıklamanın ardından topluluk, ellerinde üzerinde İstanbul Ticaret Odası’nın logosunun bulunduğu kağıtları yaktı. Topluluk daha sonra polisin uyarısına rağmen İTO’nun girişinde direniş çadırı kurdu. Emniyet yetkilileri çadırın kaldırılmasını istedi, ancak eylemciler bu istege ‘ret’ yanıtını verdi.

 

 

 

Bunun üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, topluluğa biber gazıyla ve copla müdahale etti. Çadır kaldırılırken, eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı. Ragıp Gümüşpala Caddesi üzerinde kaçmaya başlayan eylemcilere tazyikli su sıkıldı.

 

 

 

 

TURİSTLER OLAYLARI KAYDETTİ

 

Bu arada, çıkan olayları bazı yabancı turistler de fotoğraf makineleriyle kaydetti. Biber gazından etkilenen bazı eylemciler arkadaşlarının yardımıyla hastaneye götürüldü. Öte yandan, çıkan olaylar nedeniyle trafik Eminönü’nden Bakırköy istikametine doğru bir süre aksadı. Grup, daha sonra eylemi sonlandırarak dağıldı. İki hafta önce aynı gerekçeyle İTO önünde toplanıp yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etmişti. Çıkan olaylarda 3 gösterici ile bir sivil polis hafif şekilde yaralanmıştı.