İtalya parlamentosunu basmaya çalıştılar

İtalya parlamentosunu basmaya çalıştılar
3 Ekim 2014 09:29

Türkiye, Suriye ve Iraklı bir grup Kürt, IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto etmek için İtalya Parlamentosu’na girmeye çalıştı.

 
Yaklaşık 30 kişilik grup, İtalya Parlamentosu’nun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’nin önündeki Montecitorio Meydanı’nda toplandı. Bir süre sloganlar atan ve ellerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu flamalar taşıyan grubun, daha sonra güvenlik güçlerini aşarak, Meclis’in ana kapısından içeriye girmeye çalıştığı belirtildi. Kısa bir gerginliğin ardından buradan uzaklaştırılan grup, eylemine meydanda devam etti. Bazı eylemciler, milletvekillerinin çalışma saatinde meclise girmeye çalışmalarının nedenini, “Bir sürpriz yapmak istedik, aksi halde burada kim sesimizi duyar? Hiç kimse. Biz topraklarımızı IŞİD’den korumaya çalışıyoruz. Türkiye aleyhine de sloganlar atıyoruz, çünkü bu ülke IŞİD’i savunuyor” diye IŞİD saldırılarına dikkat çekmek istediklerini belirttiler.

 
“IŞİD terörist”, “Hepimiz Kobaniyiz”, “Terörist Türkler” ve “Öcalan’a özgürlük” başta olmak üzere Türkçe, İtalyanca ve Kürtçe sloganlar atan grubun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde de sloganlar attılar.