İstismarcı ilkokul öğretmenine 87 yıl hapis

İstismarcı ilkokul öğretmenine 87 yıl hapis
10 Mart 2018 09:06

İstanbul Üsküdar’da, bir ilkokuldaki sınıf öğretmeninin öğrencilerine cinsel istismar uyguladığı, öğrencilerinden birinin ‘öğretmenim hoşuma gitmeyen davranışlarda bulunduğu için çok kızgınım’ sözleriyle ortaya çıktı. İstismarcı öğretmene 7 kız öğrencisine yönelik cinsel istismar suçunu işlediği gerekçesiyle, toplamda 87 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

 

 

Sevgim Begüm YAVUZ / Sözcü

 

İstanbul Üsküdar’daki bir ilkokuldaki sınıf öğretmeninin öğrencilerine birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar cinsel istismar uyguladığı iddiası, B.K.A. adlı çocuğun okulun bitmesiyle annesine öğretmeninin özel bölgelerine dokunduğunu belirtmesi ve “öğretmenim hoşuma gitmeyen davranışlarda bulunduğu için çok kızgınım” sözleriyle ortaya çıktı. Bunun üzerine anne Ö.A., öğretmen hakkında şuç duyurusunda bulundu. Savcılığın, sınıftaki diğer kız öğrencilerin de ifadesinin almasıyla soruşturma genişletildi.

 
SAVCI, 225 YILA KADAR HAPSİNİ İSTEDİ

 

 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, öğretmen M.M.’nin 12 yaşından küçük olan mağdurların özel bölgelerine dokunduğunun ve birçok kez cinsel istismarda bulunduğunun anlaşıldığı belirtildi. Soruşturma savcısı, öğretmen M.M.’nin 10 kız öğrencisine yönelik “kamu görevlisinin çocuğa cinsel istismarı” suçundan, toplamda 150 yıldan 225 yıla kadar hapisle cezalandırılması istedi. Öğretmen M.M., 23 Şubat 2017 tarihinde tutuklandı.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mehkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında, cezaevinden getirilen tutuklu sanık ve taraf avukatları hazır bulundu. Son sözü sorulan sanık, suçsuz olduğunu söyleyerek tahliyesini ve beraatini istedi.

 
7 ÖĞRENCİ İÇİN AYRI AYRI HAPİS CEZASI

 

 

Mahkeme heyeti, oy çokluğuyla sanık hakkında 2006-2007 doğumlu B.K.A., B.Ş.İ., E.N.D., İ.T., N.G., Z.B. ve A.M.’ye 2013 yılından 2016 yılına kadar cinsel istismar uyguladığı gerekçesiyle, “kamu görevlisinin çocuğa zincirleme cinsel istismarı” suçundan 12’şer yıl 6’şar ay olmak üzere, toplamda 87 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Üye hakim ise, dosyada her türlü kuşkudan uzak somut ve inandırıcı delil bulunmadığını belirterek çoğunluk kararına muhalefet etti ve sanığın ayrı ayrı beraati ile tahliyesine karar verilmesi gerektiğini kaydetti.

Öte yandan mahkeme heyeti, sanığın M.B., Z.D. ve S.Ş.D.’ye yönelik cinsel istismar suçunu işlediğinin sabit olmaması nedeniyle ayrı ayrı beraatine karar verdi.