İşte AKP’nin ‘kızlı erkekli’ rantı

İşte AKP’nin ‘kızlı erkekli’ rantı
24 Kasım 2013 13:23

Başbakan’ın ‘kızlı-erkekli’ tartışmasına çıkış noktası olan Denizli’de rant kırmızı çizgileri yendi. AKP üniversite kampüsündeki kız yurduna ‘kızlı-erkekli’ AVM kuracak.

 

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘kızlı erkekli’ tartışmasının fitilini ateşlerken örnek verdiği kent Denizli’de, kırmızı çizgiler ranta yenildi. Karma eğitimi bile kaldırmayı gündeme getiren, kızlı erkekli öğrenci yurduna kesinlikle karşı olan AKP, üniversite kampüsündeki kız yurdunun içine ‘kızlı erkekli’ AVM kuracak.

 

AVM-YURT PROJESİ

 

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) “Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir yaşam merkezi inşa ediliyor” denilerek duyurulan haberde, kampüse kurulacak Pamukkale Üniversitesi Yaşam Merkezi’nde (PAYAM) içinde kafeterya, yiyecek bölümü ve terasları, AVM, 145 kişilik sinema salonu, bowling salonu, kuaför, banka şubeleri, kırtasiye, giyim-ayakkabı-iletişim-kozmetik-terzi-kuru temizleme-takı ve yöresel ürün gibi alanlarda bir çok mağaza olacağının müjdesi verildi.

 

Payam’ın içinde ayrıca 300 kişilik kız öğrenci yurdu yapılacağı da bildirildi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, içinde AVM’nin de yer aldığı proje için hayırseverlere çağrıda bulunurken, öğrenciler yurtlarda kalan öğrencilerin akıbetinin ne olacağının bilinmediğini söyledi.

 

PAÜ Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) Temsilcisi Hakan Turan, KYK bünyesindeki yurtlarda konaklayan erkek öğrencilerin akıbetlerinin belirsiz olduğunu belirterek “Rektörlüğe defalarca yurtlarının ayrıştırılıp ayrıştırılmayacağını sorduk. Her seferinde kaçamak cevaplar aldık” dedi.

 

Turan, piyasacılığın en önemli merkezileri sayılan AVM’nin kampüste ne işi olduğunu merak ettiklerini sözlerine ekledi.

 

 

Kaynak: Yurt Gazetesi