İstanbul’a bir ihanet daha!

İstanbul’a bir ihanet daha!
23 Aralık 2017 08:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ben dikey değil yatay mimariden yanayım. İnsan toprağa yakın yaşamalıdır” uyarısına rağmen hâlâ İstanbul’da gökdelenler yapılıyor…

 

 

 

Megakentin silüetini bozan 16/9 kulelerinin bulunduğu Zeytinburnu sahilinde yeni gökdelenlerin yükselebilmesi için ilan verildi… Hürriyet’ten Aysel Alp’in haberine göre; İstanbul Defterdarlığı Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi’nin, 13 Aralık tarihli ihale duyurusuyla Zeytinburnu Kazlıçeşme’de tamamı Hazine’ye ait olan 755 ada, 2 numaralı parsel satışa çıktı. Denize nazır 331.45 metrekarelik üçgen arsa için 14 milyon 950 bin lira tahmini bedel biçildi.

 

 

12arazi17cm

 

 

Geçici teminat bedeli 2 milyon 990 bin lira belirlendi. Satışa çıkan 2 numaralı parselin, imar planı gereği 1 numaralı parselle birleştirilerek projelendirilmesi gerekiyor. Tahmini olarak 900 metrekarelik bu parselle birleştirildiğinde toplam bin 200 metrekarelik iki parsele, zemin üstü 70 metre uzunluğunda otel, konut, rezidans yapılabileceği belirtiliyor. Böylece bodrum katlarla birlikte 27 katlı bir gökdelen yapımı mümkün hale geliyor. 26 Aralık’ta ihalesi yapılacak arsa, 5 yıl boyunca emlak vergisinden muaf olacak. Satışından KDV ile düzenlenecek belgelerden vergi, resim ve harç da alınmayacak.